Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CNSU: Măștile medicale sau FFP2, OBLIGATORII în toate spațiile publice, inclusiv pe stradă. Măștile textile, INTERZISE

Publicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat miercuri o hotărâre prin care sunt propuse noi restricții, pentru a limita valul 5 al pandemiei de COVID-19.

CNSU cere ca în spațiile publice să fie purtate doar măști chirurgicale și FFP2, ceea ce înseamnă că cele textile nu vor mai fi permise.

Citește și DOCUMENTE: Principalele măsuri și restricții pentru valul 5 al pandemiei de COVID. CNSU a hotărât prelungirea stării de alertă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat miercuri o hotărâre prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 8 ianuarie 2022.

Documentul prevede, de asemenea, măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, propuse a fi adoptate începând cu data de 8 ianuarie 2022, în contextul epidemiologic actual.

Se propune menținerea obligativității purtării a măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne.

Se exceptează de la măsura următoarele categorii de persoane:

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;

f) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. alibaba

    miercuri, 05.01.2022 at 12:06

    V a cumpara rumanul la masti pina cind is v a face unii plinul, dar cum nu se satura va continua la nesfirsit!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate