Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Coaliția vrea introducerea programului de irigații în PNRR. Surse: Renegocieri motivate prin criza alimentară generată de război

Publicat

PNL și PSD au cerut și au decis, vineri dimineață, în ședința Coaliției de guvernare, să se redeschidă negocierile cu Comisia Europeană pentru anumite capitole din PNRR.

Informațiile au fost publicate de Digi24.ro, care citează surse politice. Coaliția vrea să introducă proiectul național de irigații și, în plus, ar mai fi vorba de o serie de completări la capitolul spitale.

În actualul PNRR al României nu există prevederi legate de programul de irigații. Politicienii au constatat că acest lucru reprezintă o mare vulnerabilitate la adresa securității alimentare, în contextul războiului din Ucraina, care a fost un furnizor major de cereale și ulei de floarea soarelui.

Un alt subiect discutat a fost cel legat de independența energetică, dorindu-se obținerea unor fonduri mai mari pentru exploatarea de gaze și pentru energie verde.

Tot prin PNRR se dorește capitalizarea firmelor prin acordarea de noi granturi.

În plus, ar putea fi acordate 1,1 miliarde de lei pentru spitale noi și secții noi de spitale și 600 de milioane de euro pentru modernizarea celor existente. În total, este vorba despre 25 de spitale noi care să deservească mai multe orașe.

Sursă: Digi24.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax