Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cocaină la schimb cu pistoale automate fabricate la Cugir. Cum se înarmează traficanții de droguri columbieni cu arme românești

Publicat

Foto: Diario Extra

O barcă care venea din Costa Rica și care transporta arme pentru traficanții de droguri a fost interceptată recent de autoritățile columbiene în Alta Guajira. În ambarcațiune au fost găsite pistoale automate românești Mini Draco, un model de AK 47 semiautomat cu țeavă scurtă, care se fabrică la Cugir. Pentru arme traficanții trimiteau la schimb cocaină, scrie Diario Extra, cotidianul cu cel mai mare tiraj din Costa Rica, care preia La Guajira Hoy.

Direcția Națională a Poliției a raportat că în barca confiscată au fost găsite opt pistoale automate Mini Draco de calibru 7,62 mm de fabricație românească, 16 încărcătoare de plastic marca Moe și 475 cartușe de calibru 7,62 pentru puștile care sunt utilizate de obicei de grupurile armate de traficanți care acționează în Peninsula columbiană Guajira. E al doilea transport confiscat în ultimele 5 luni de poliția columbiană, în septembrie 2020 fiind găsite nouă pistoale mitralieră de asalt, o mitralieră, toate moderne și fabricate în Europa, precum și 1.000 de cartușe pentru pistoale.

Citește și VIDEO: Momentul descinderii la primul laborator de extragere a cocainei, descoperit în România. Droguri disimulate în cafea

Minora Araya, criminolog și expert în securitate din Costa Raica, a explicat pentru sursa citată că e vorba despre „arme românești de asalt”. Mini Draco e un model de AK 47 semiautomat cu țeavă scurtă, care se fabrică la Cugir. De asemenea, există o variantă identică fabricată sub licență românească în Statele Unite.

Serviciul de Informații al Poliției Antinarcotice a explicat că „tranzacția de droguri pentru arme a fost efectuată de organizații din Costa Rica cu un grup organizat de criminali care își desfășoară activitatea în diferite localități din Alta Guajira”.

Potrivit raportului oferit presei, armamentul de război constă din pistoale automate de asalt, încărcătoare și muniție. Transportul a fost confiscat de Poliția Națională Colombiană cu sprijinul Forțelor Aeriene și al Administrației pentru Controlul Drogurilor (DEA).

Armele au fost transportate într-o barcă, iar ofițerii au forțat echipajul să se oprească pe plaja din Puerto Cañón, în Alta Guajira. Cei din barcă au fugit și au abandonat totul pe plajă.

Poliția națională a adăugat că atunci când rapoartele au fost transmise personalului terestru și maritim pentru a se deplasa la fața locului și a intercepta nava, era foarte sigur că cei implicați „făcuseră un schimb de droguri contra armelor”.

sursa: diarioextra.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax