Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de FURTUNI în ALBA până MARŢI. Averse, vijelii, grindină. Alte zone vizate de atenţionarea meteo

Publicat

furtuna

cod galben august 2016 Administraţia Naţională de Meteorologie atenţionează că în perioada 1-2 august va fi instabilitate atmosferică accentuată în judeţul Alba şi alte zone din ţară.

De luni, de la ora 16.00 până marţi la ora 18.00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în sud-vestul, nord-vestul şi, parţial, centrul ţării, iar din a doua parte a nopţii îndeosebi în centru, nord şi nord-est, precum şi la munte.

Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, averse şi pe arii restrânse grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 l/mp şi punctiform 30-40 l/mp.

În noaptea de marţi spre miercuri (2/3 august), manifestări ale instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în sud-estul ţării.

Luni, valul de căldură se va intensifica şi se va extinde, cuprinzând sudul şi estul ţării, unde se vor atinge frecvent temperaturi maxime de 35-36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova, dar pe arii restrânse şi în zonele de câmpie şi podiş din regiunile intracarpatice.

Luni după-amiaza, în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, este Cod Portocaliu de caniculă. Se vor atinge local maxime termice de 37-38 de grade, iar izolat se vor înregistra valori în jurul a 39 de grade şi, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În Mehedinţi, Gorj şi Dolj, canicula va fi urmată de fenomene asociate instabilităţii atmosferice, care se vor semnala şi în regiunile vestice şi zonele montane.

Marţi, 2 august, vremea va fi în continuare caniculară în Dobrogea şi cea mai mare parte a Munteniei, unde se vor mai înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade şi izolat 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic se va menţine accentuat. În restul zonei extracarpatice, doar izolat indicele temperatură – umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unităţi

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax