Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de instabilitate atmosferică, vijelii și grindină valabil în Alba și jumătatea de vest a țării

Publicat

Meteorologii au emis un COD GALBEN valabil în Alba și județele din jumătatea de vest a țării. Codul intră în vigoare luni la ora 12,00 și este valabil până la ora 21,00. 

Vremea continuă să fie capricioasă în 15 județe de la noi din țară. În unele zone sunt anunțate fenomene extreme, vijelii și furtuni extrem de puternice.

Fenomenele vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și intensificări ale vântului.

Rafalele vor ajunge în general la 55-65 de kilometri la oră, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20-25 de litri pe metrul pătrat și izolat de peste 30 de litri pe metrul pătrat.

În intervalul menţionat în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crişana, precum şi în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…65 km/h), vijelii şi grindină”, anunţă ANM.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax