Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

COD Galben de ninsori: Autorităţile din judeţul Alba sunt pregătite pentru DESZĂPEZIRE, cu utilaje şi 400 de tone de material antiderapant

Publicat

deszapezire2 Judeţul Alba se află la prima avertizare meteo Cod Galben de ninsori din acest sezon, condiţii de iarnă fiind anunţate de joi dimineaţa, cu posibile precipitaţii slabe încă de miercuri seara. În aceste condiţii autorităţile de la Drumuri susţin că sunt pregătite să intervină în caz de nevoie, au materiale antiderapante şi asigură patrularea pe căile de acces cu utilaje.

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, reprezentanţii CJ Alba au comunicat pentru Alba24 că sunt disponibile 400 de tone de material antiderapant şi că aprovizionarea se face în continuare. De asemenea, 27 de utilaje au patrulat deja, miercuri, pe drumurile judeţene şi aceste activităţi vor continua.

În ceea ce priveşte drumurile naţionale, responsabilitatea aparţine structurilor CNADNR.

SDN Alba a acţionat cu două autoutilaje şi a răspândit 6 tone de material antiderapant pe DN75. Acţiunile au fost completate de SDN Cluj, pe DN1, DN1C şi DN75 (4 autoutilaje şi 9 tone material antiderapant) şi SDN Sibiu (7 autoutilaje şi 19 tone de materiale antiderapant), pe DN1, DN7 , DN7C, DN14, DN14B. Şi pe Autostrada A1 Sibiu-Orăştie a acţionat un autoutilaj şi a răspândit 15 tone material antiderapant.

La nivel naţional, contractarea pentru deszăpezire a ajuns la 78%, în condițiile în care 20% din activitatea de deszăpezire poate fi acoperită cu utilajele proprii, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, după o ședință cu reprezentanți ai conducerii Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) având ca teme pregătirile companiei pentru iarna 2015 – 2016 și analiza execuției proiectelor de autostrăzi.

Rămâne de văzut dacă natura va pune din nou la încercare capacitatea de acţiune a drumarilor, la începutul acestei ierni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax