Connect with us
Publicitate

Uncategorized

COD GALBEN de ploi și vijelii în ALBA și alte 31 de județe din ţară, până MARȚI la ora 23.00

Publicat

temp_judete_10gn8ageubdjr6ei1i90ojnfvo9opkiu_46 Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate, valabilă începând de luni după-amiază de la ora 16.00 până marți noapte la ora 23.00.

Potrivit ANM, în perioada menționată vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele deluroase și montane, precum și în nordul, nord-estul, centrul și local în sud-estul țării. Astfel, temporar se vor semnala averse, descărcări electrice, căderi de grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat, cu precădere în zona de munte 40….50 l/mp. Pe arii restrânse va cădea grindină.

Județele care intră luni după-amiază sub Cod Galben de ploi sunt Alba, Satu Mare, Maramureș, Suceava, Botoșani, Sălaj, Cluj, Bistrița Năsăud, Neamț, Iași, Mureș, Harghita, Bacău, Vaslui, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Călărași și municipiul București.

Meteorologii precizează că fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi și în restul teritoriului, dar pe intervale mai scurte de timp.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax