Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de viituri pe râuri din Alba și alte 14 județe din țară. Fenomenele vizate și perioada de valabilitate a avertizării

Publicat

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor I.N.H.G.A a emis un Cod Galben pentru risc de inundații valabil în Alba și alte județe, valabil începând de joi, 1 iunie, de la ora 13:00, până la miezul nopții.

Astfel, se pot depăși cotele de atenție pe anumite râuri din județele: Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Timiș, Gorj, Caraș Severin, Mehedinți, Dolj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița.

În contextul actual, există riscul producerii de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care necesită o vigilență sporită în cazul desfașurării unor activități expuse la inundații.

De asemenea, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale.

Precizăm că aceste fenomene vor avea un grad mai mare de probabilitate şi intensitate în intervalul 01.06.2023 ora 16:00 – 01.06.2023 ora 22:00, pe unele râuri mici din judeţele: Cluj, Alba, Bihor, Arad, Hunedoara şi Caraş Severin.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax