Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cod galben de vijelii și grindină în Alba și o mare parte a țării. Fenomenele vizate și intervalul de valabilitate

Publicat

Meteorologii au emis duminică un cod galben de vijelii și grindină, valabil în Alba și în două treimi din teritoriul României. Intervalul de valabilitate al codului este 5 iunie ora 12 – 6 iunie ora 6 dimineața.

Este vizată, printre altele, și zona de sud a județului Alba. Potrivit meteorologilor, în cea mai mare parte a Moldovei, în Muntenia, Dobrogea și Carpații Orientali și Meridionali, iar spre seară și la noapte și în Banat și Oltenia, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată.

Se vor semnala descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului și vijelii (cu viteze în general de 55-75 kilometri la oră, precum și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20-30 d litri pe metrul pătrat și izolat 40-50 de litri pe metrul pătrat. Astfel de fenomene vor fi, pe arii restrânse, și în Transilvania și restul Moldovei.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax