Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cod Portocaliu de caniculă, dar și ploi torențiale în județul Alba pentru ziua de sâmbătă. Când vor fi furtuni, vijelii și fulgere

vreme meteo umbrela ploaie ploua

Publicat

Județul Alba se află sub două avertismente meteo emise de meteorologi, sâmbătă, 22 iunie. Este vorba despre un Cod Portocaliu de vijelii, furtuni, ploi torențiale și grindă. Acesta va intra în vigoare în a doua parte a zilei.

A doua averizare este una tot de tipul Cod Portocaliu dar pentru caniculă, valabilă pe toată durata zilei.

Cod portocaliu de vijelii, furtuni și ploi torențiale

Potrivit meteorologilor codul va intra în vigoare de la ora 15.00 și va fi valabil până la ora 06.00, dimineața zilei de 23 iunie.

În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, local în Banat și Transilvania, precum și în nord-vestul Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.


Caniculă pe toată durata zilei

Al doilea avertisment emis este cel de caniculă.

Valul de căldură va persista și se va intensifica ușor în Banat, sudul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, unde se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate  pentru această dată.

Maximele se vor situa în general între 34 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax