Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

COD PORTOCALIU de caniculă. Week-end de foc în judeţul Alba, cu temperaturi de până la 41 de grade Celsius

Publicat

Începând de astăzi, până luni, în zona de sud şi vest a ţării, inclusiv în judeţul Alba, este valabil cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi ce ajung până la 38-41 de grade Celsius.

Este vorba despre un val de căldură persistent, cu disconfort termic accentuat, ce se va face resimţit, de joi, în sudul ţării, după care va cuprinde şi zonele vestice.

În Câmpia de Vest, Câmpia Română şi sud-vestul Transilvaniei, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 41 de grade, în Lunca Dunării se vor înregistra izolat şi 42 de grade.

În restul ţării, temperaturile vor fi între 35 şi 38 de grade în toate zonele de câmpie, deal şi podiş, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul de 80 al disconfortului termic.

Între 28 august și 3 septembrie, valorile termice vor reveni la normalul perioadei calendaristice, cu maxime în jurul a 26-28 de grade, în Transilvania. În aceeaşi zonă, între 26 și 29 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și sunt posibile ploi mai importante cantitativ, apoi va ploua pe arii restrânse și în general slab.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax