Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

COD PORTOCALIU de furtuni în Alba și cea mai mare parte a țării. Se vor semnala vijelii, precipitații și instabilitate atmosferică

Publicat

ANF a anunțat marți că două treimi din țară este sub cod galben și portocaliu de ploi și vijelii. Este afectată și partea sudică a județului Alba. Intervalul de valabilitate al avertizării este 5 iulie, ora 14:00 – 6 iulie, ora 10:00.

Se vor semnala, potrivit meteorologilor, instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de precipitații și vijelii.

În după-amiaza zilei de astăzi (5 iulie), local în Oltenia, în nordul Munteniei și în Carpații Meridionali, apoi și în Banat, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, vor fi averse torențiale, vijelii.

Vântul va sufla în rafale cu viteze de peste 70-80 de kilometri la oră și izolat la 90 de kilomeri la oră. În anumite zone va cădea și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 de litri pe metrul pătrat și pe arii restrânse 50…60 de litri pe metrul pătrat.

Codul portocaliu este dublat de un cod galben de căldură (portocaliu în partea de vest).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax