Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cod Portocaliu și Galben de INUNDAȚII în ALBA, pe râurile din bazinele Arieșul Mic, Sohodol, Arieș și Mureș, până sâmbătă seara

Publicat

Hidrologii au emis un Cod Portocaliu de inundații valabil în județul Alba sâmbătă, până la ora 20:00, pe râurile mici din bazinele hidrografice Arieșul Mic, Sohodol (afluenți ai râului Arieș).

O altă avertizare Cod Galben de inundanții este valabilă în Alba până la ora 24:00 și vizează  bazinele hidrografice Arieș – bazin amonte S.H. Buru, Mureș – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval confluență Aiud – amonte confluență Strei. Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Ampoi – bazin superior.

Se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Inundație.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Inundație  pe râurile mici din bazinele hidrografice: Arieșul Mic, Sohodol (afluenți ai râului Arieș), județul Alba.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice superioare ale râurilor: Sohodol.

O altă avertizare Cod Galben este valabilă până la ora 24:00 pe râurile mici din bazinele hidrografice: Arieș – bazin amonte S.H. Buru, Mureș – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval confluență Aiud – amonte confluență Strei.

Se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenție,

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Arieș – bazin amonte S.H. Buru, Mureș – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval confluență Aiud – amonte confluență Strei, județele: Cluj, Alba, Hunedoara.

Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Iara – bazin superior, Ampoi – bazin superior.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax