Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

COD PORTOCALIU de vreme rea pentru mai multe localități din Alba: Ploi torențiale, descărcări electrice, furtună. Zonele vizate

Publicat

Meteorologii au emis marți, 30 mai, două avertizări meteo de vreme rea: una de tipul Cod Portocaliu, iar alta de tipul Cod Galben. 

Prima avertizarea, cea de tipul Cod Portocaliu vizează localitățile: Cugir, Săsciori, Șugag, Pianu, Gârbova, Câlnic.

Potrivit meteorologilor, în localitățile menționate mai sus,de la ora ora 16:45 până la ora 17:30, Sse vor semnala: averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

De asemenea, un Cod Galben a fost emis pentru localitățile Cugir, Sebeș, Săsciori, Vințu de Jos, Pianu, Daia Română, Șpring, Șibot, Săliștea, Gârbova, Câlnic, Cut, Blandiana, Doștat.

Până la ora 17:20 se vor semnala: local averse ce vor depăși 20-25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici.

Mai mult de atât, parte a județului Alba (conform hărții) se află sub o altă avertizare de vreme rea (Cod Galben), avertizare care rămâne în vigoare până la ora 23.00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și în Oltenia. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi astăzi, pe arii mai restrânse, și în celelalte regiuni. În jumătatea de vest a teritoriului instabilitatea atmosferică se va menține pronunțată și în a doua parte a zilei de miercuri (31 mai).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax