Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

COD PORTOCALIU de vreme rea și inundații în Alba: RO-Alert, măsuri preventive și mobilizare a autorităților din județ

Publicat

Forțele ISU Alba, dar și Armata și angajații de la Apele Române se mobilizează pentru intervenții în caz de nevoie, având în vedere că în această perioadă sunt valabile avertizări meteo și hidro Cod Portocaliu în județ.

Vezi COD PORTOCALIU în sudul județului Alba. Instabilitate atmosferică, ploi și furtuni, în toată zona

Reamintim că este COD GALBEN de posibile inundaţii, până marţi, ora 16.00 în bazinul hidrografic Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Glodeni și COT PORTOCALIU până luni, 24 iunie, ora 24.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval Târnave – râurile Sebeş şi Ampoi.

Citește și Avertizări COD PORTOCALIU şi COD GALBEN de INUNDAŢII pe mai multe râuri din ALBA. Zonele vizate

UPDATE: Ora, 17.45: Unii locuitori din Alba Iulia au primit deja avertizări tip ”Alertă extremă” prin telefon de la ISU Alba.

Una dintre alertele de urgență indicau că până luni la ora 24.00 sunt posibile scurgeri importante de pe versanți, viituri rapide, depășiri ale cotelor de apărare pe râul Ampoi, ce pot duce la inundarea gospodăriilor și obiectivelor socio-economice. Locuitorii sunt avertizați să ia măsuri de apărare împotriva inundațiilor.

Duminică, în jurul amiezii, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) s-a reunite în ședință extraordinară de urgenă, la care a participat prefectul județului Alba, Dănuț Emil Hălălai, președintele Consiliului județean Alba, Ion Dumitrel și ceilalți membri, fiind analizate măsurile necesar a fi luate pentru minimizarea consecințelor în astfel de situații.

ISU Alba

CJSU va asigura permanența la nivelul localităților aflate sub incidența avertizărilor, va monitoriza permanent cursurile de apă, va verifica și pregăti utilizarea stocurilor de apărare împotriva inundațiilor.

De asemenea, vor avertiza populația prin sistemul de alarmare Ro-Alert, în caz de nevoie.

Se ia în calcul și supraînălțarea lucrărilor de apărare (diguri, ziduri de sprijin, etc) prin implicarea ISU Alba, UM 01684 Alba Iulia și SGA Alba.

Totodată, s-a activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției cu Grupa Operativă a ISU Alba, iar la nivelul subunităților de intervenție au fost dispuse măsuri de creștere a capacității de intervenție pentru astfel de situații.

În funcție de situația operativă precum și de evoluția fenomenelor hidro-meteorologice prognozate vor fi dispuse și alte măsuri în consecință, transmite ISU Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax