Connect with us
Publicitate

BLAJ

UPDATE FOTO-VIDEO: COD ROȘU de furtuni în localități din Alba. Averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină

Publicat

Meteorologii au emis duminică o avertizare Cod Roșu de furtuni valabil în mai multe localități din Alba. Ca urmare a avertizării Cod Roșu, a fost emis un mesaj RO-Alert cetățenilor de pe raza localităților vizate.

UPDATE: Potrivit ANM, între orele 19:05 și 19:50 sunt vizate localitățile Ighiu, Galda de Jos, Cricău, Întregalde.

Vezi și VIDEO: INUNDAȚII la Alba Iulia. Intersecția de lângă Gară, acoperită de ape după ce canalizarea nu a mai făcut față

Se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 40…50 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie puternică, cu rafale de peste 70…90 km/h, grindină. În zona avertizată s-au acumulat cantități de peste 40 l/mp.

Reamintim faptul că între orele 18:20 – 19:00 au fost vizate de avertizarea Cod Roșu localitățile Blaj, Jidvei, Șona, Sâncel și Bucerdea Grânoasă.

Ploaie torențială cu grindină, la Blaj

O ploaie torențială cu grindină de dimensiuni mici și medii s-a abătut duminică după-amiaza peste municipiul Blaj. În unele zone, în doar câteva minute, rigolele și sistemele de canalizare nu au mai făcut față, iar străzile au fost rapid acoperite de ape.

A plouat cu grindină și în Izvoarele, localitate componentă a municipiului Blaj.

Inundații și la Ighiu

În urma unei ploi torențiale, centru comunei Ighiu a fost inundat.

 

Străzile secundare s-au transformat în adevărate râuri, iar apa a intrat în curțile oamenilor.

Și în localitatea Ampoița din comuna Meteș ploaia torențială a generat torenți care au înfudat rigolele și scurgerile, iar apele s-au revărsat pe drum și în grădinile oamenilor.

sursa foto, video: Ioan Gabriel S., Magda P., Carmen P.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax