Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

COD ROȘU de INUNDAȚII pentru mai multe localități din Alba. Ce bazine hidrografice și localități sunt vizate

Publicat

Hidrologii au emis marți seara, o avertizare de tipul COD ROȘU de inundații, pentru râurile din bazinele hidrografice: Mureș – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval confluență cu râul Arieș – amonte confluență cu râul Gârbova. 

Avertizarea este în vigoare până la ora 24.00.

Se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE PERICOL

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Mureș – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval confluență cu râul Arieș – amonte confluență cu râul Gârbova,  județele Cluj și Alba.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Ciugud, Mirăslău și Lopadea.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax