Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

COD ROȘU de viscol și ninsoare în Nordul României. Circulația tuturor mașinilor, interzisă. Școlile au fost închise

Publicat

poli

Este COD ROȘU de viscol și ninsoare, în Nordul țării. CNAIR a anunțat, miercuri seară, că s-a dispus închiderea circulaţiei pentru toate categoriile de vehicule în judeţele Botoşani si Iaşi, începând cu ora 21.30. De asemenea, școlile au fost închise. 

AMN a anunțat că cele două județe sunt afectate de viscol puternic, cu rafale de 75-85 de kilometri la oră, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită şi troienită, iar vizibilitatea eeste redusă spre zero.

”De la ora 21:30 se închide circulaţia pentru toate categoriile de autovehicule în judeţele Botoşani şi Iaşi. Măsura a fost luată de CNAIR împreună cu Poliţia Rutieră din cauza fenomenelor meteorologice extreme”, a transmis CNAIR.

Institiuţia a precizat că decizia are ca principal scop protejarea vieţii cetăţenilor, care ar putea rămâne blocaţi pe drum în propriile autovehicule.

”Precizăm că această măsură se aplică şi mijloacelor de transport persoane, aşa că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricţiilor instituite”, a mai transmis CNAIR.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod roșu de viscol și ninsori abundente pentru județele Botoșani și Iași.

Avertizarea este valabilă în intervalul 05.04.2023, ora 18:40 – 06.04.2023, ora 04:00.

Imediat după ce aceste fenomene meteorologice extreme provocate de vortexul polar vor înceta, utilajele CNAIR vor interveni pentru a restabili circulația în cel mai scurt timp pe drumutile afectate.

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax