Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

COD RUTIER modificat: Amenzi mai mari pentru șoferi și permis reținut dacă nu respectă anumite reguli, din octombrie

Publicat

politist amenda 1

Codul Rutier va fi modificat din nou, din 12 octombrie. Șoferii vor plăti amenzi usturătoare, dacă nu respectă anumite reguli.

Proiectul aprobat de Guvern în 12 august intră în vigoare la 60 de zile de la publicarea OUG în Monitorul Oficial. Din 12 octombrie, polițiștii rutieri vor aplica noile sancțiuni șoferilor care nu respectă legea, scrie digi24.ro.

Șoferii nu vor mai putea folosi telefonul mobil sau dispozitive cu ajutorul cărora se pot face înregistrări foto/video în timp ce conduc. Amenda este de până la 725 de lei şi 4 puncte de penalizare, însă cei prinși ar putea rămâne și fără permis de conducere.

Interdicția se aplică tuturor conducătorilor auto, indiferent dacă pentru vehiculul în cauză este nevoie sau nu de permis. Măsurile sunt pentru conducătorii mașinilor în mișcare, însă nu vor scăpa de amenzi nici șoferii care butonează telefonul la semafor.

Cei care folosesc vehicule pentru care nu este nevoie de permis, precum biciclete sau trotinete, vor risca amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Toma Floricica

    luni, 30.09.2019 at 18:52

    Nici camerele auto nu se mai pot folosi!?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax