Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Codrin Ștefănescu și Mircea Drăghici, plângere la DNA împotriva procurorilor care anchetează finanțele PSD

Publicat

Codrin Ștefănescu, secretarul general PSD și trezorierul partidului, Mircea Drăghici au ajuns luni, la sediul Direcției Naționale Anticorupție din București.

Scopul vizitei, potrivit celor doi a fost depunerea unei plângeri la adresa procurorilor care anchetează modul în care au fost cheltuiți banii partidului primiți din subvenții de la stat.

În dosarul respectiv, Mircea Drăghici a fost pus sub urmărire penală pentru că ar fi delapidat banii partidului.

Codrin Ștefănescu a declarat în fața sediului pentru Digi24, că ancheta DNA cu privire la modul în care au fost cheltuiți banii ajunși la PSD din subvenții este „abuzivă”.

Ei doresc să depună mai multe documente și să facă plângere penală cu privire la interferența în treburile partidului.

CITEȘTE ȘI: UPDATE: Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, audiat la DNA în dosarul banilor plătiți de partid către presă

Potrivit acestora, modul în care sunt cheltuiți banii unui partid se hotărăsc de organele de conducere, iar orice relație solicitată unui partid politic cu privire la oportunitatea și eficiența cheltuielilor sau orice explicație cu privire la acestea, intră in conflict, atât cu legea, cât și cu principiile unui democrații reale.

PSD mai argumentează că procurorii anticorupție conduc un demers „exagerat și nerezonabil”, deoarece Autoritatea Electorală Permanentă sau Curtea de Conturi nu au ridicat probleme în acest sens.

Social-democrații mai spun că DNA acționează „cu dublă măsură”, deoarece AEP ar fi sesizat „aspecte penale ce țin de campania electorală și nu de viața curentă de partid” la PNL și USR. Astfel, li se reproșează procurorilor anticorupție că nu au efectuat cercetări în acest sens și nici nu au formulat acuzații la adresa persoanelor din aceste două partide.

Cei doi au mai acuzat DNA că se „poziționează politic în plin an electoral” și că „subminează statul de drept și echilibrul puterilor în stat”.

PSD mai spune că DNA a înregistrat „o premieră nedorită la nivel european, chiar și mondial” prin faptul că a obținut mandat de supraveghere pentru toate tranzacțiile financiare din anii 2017 – 2018 ale „celui mai mare partid de stânga din Europa”.

Potrivit sursei citate, este de neconceput ca o unitate de parchet să dețină spre studiu și analiză toată strategia unui partid politic.

sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 22.04.2019 at 20:49

    Reteta tipic PSD-ista.Tot ce tine de furaciune in tara asta este abuz al procurorilor. Pai atunci de ce nu si-au impartit banii intre ei (cum sunt obisnuiti) ca tot acolo era !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax