Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Codul Fiscal va fi modificat din nou de Guvern. O categorie de contribuabili la buget va fi scutită de la plata impozitelor

Publicat

guvern ciolos dincu Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, că a cerut Ministerului de Finanţe să analizeze posibilitatea de a permite, în continuare, veteranilor şi familiilor să plătească impozitul cu deducerile la care au dreptul. De asemenea, vicepremierul Vasile Dâncu a declarat la Realitatea Tv că Guvernul va schimba Codul Fiscal. Văduvele de război vor fi scutite de plata taxelor.

“Suntem acuzaţi pe nedrept pentru lucruri care au scăpat, probabil, celor care au elaborat Codul Fiscal şi, în niciun caz, nu e acest guvern cel care a elaborat Codul Fiscal. Noi am elaborat normele de aplicare, dar normele nu pot să rezolve eventuale scăpări sau eventuale probleme care nu au fost clarificate, la vremea respectivă, în Codul Fiscal. Şi, pur şi simplu, am respins ideea că (…) noi am fi introdus taxe suplimentare sau că am fi pus veteranii să ramburseze nişte bani, sunt nişte prevederi în Codul Fiscal pe care guvernul trebuie să le aplice.

Recunosc că sunt acolo nişte aberaţii, aşa cum am mai găsit aberaţii pe care a trebuit să le corectăm între timp. Cred că trei ori am modificat până acum Codul Fiscal, tocmai pentru a rezolva anumite probleme care au fost create atunci când a fost elaborat Codul Fiscal, nu de către acest guvern.

Şi am spus că am cerut Ministerului de Finanţe să analizeze inclusiv posibilitatea de a permite, în continuare, veteranilor şi familiilor să plătească impozitul cu deducerile la care are dreptul veteranul, atunci când clădirile respective sunt folosite pentru locuinţe de familie”, a spus joi, premierul Dacian Cioloş.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că Guvernul Cioloș a adoptat o hotărâre prin care veteranii de război și militarii care au luptat în teatrele de operații au rămas fără drepturile prevăzute în Codul fiscal.

Vicepremierul Vasile Dîncu a precizat, la Realitatea TV, că dacă legea spune că doar veteranii de război să fie scuţiţi de o serie de impozite este o greşeală pe care nu a făcut-o Guvernul Cioloş, dar pe care actualul Executiv o va repara.

„Nici domnul Dragnea nu a apucat să se uite cu atenţie asupra Codului Fiscal. Noi am trebuie să dăm normele la o lege, iar legea spunea că doar veteranii de răzbi sunt scutiţi de anumite impozite”, a afirmat acesta, adăugând că acea lege nu era făcută de Guvernul Cioloş şi că nu ai cum ca în normele de aplicare ale unei legi să spui altceva decât scrie în lege.

Acesta a mai spus că actualul Guvern a mai făcut modificări în Codul Fiscal, acolo unde au mai fost găsite greşeli ca aceasta. „Cel mai probabil vom modifica şi acum Codul Fiscal, în următoarea şedinţă de Guvern, astfel încât să fie scutite de la plata taxelor şi văduvele vetaranilor de război”, a mai declarat vicepremierul.

Conform acestuia, nu va fi scutită întreaga familie a veteranilor, ci doar rudele de gradul I.

Întrebat câte persoane ar fi scutite de plata unor taxe după această modificare a Codului Fiscal, Vasile Dâncu a spus: „Nu avem data statistice privind numărul de persoane scutite, vom avea în maximum 10 zile această situaţie. Nu este o sumă foarte mare, este o greşeală regretabilă. Avem foarte puţini vetarani şi rude ale acestora care au mai rămas în viaţă, doar câteva mii”, a completat vicepremierul.

surse: gov.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax