Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Codul PIN, introdus într-un bancomat doar cu ajutorul privirii: APLICAȚIE IT în premieră, dezvoltată de o echipă de studenți de la UBB Cluj

Publicat

O echipă de şase studenţi de la Facultatea de Matematică – Informatică a UBB Cluj-Napoca a dezvoltat o aplicaţie IT, în premieră, care permite introducerea codului PIN într-un bancomat fără folosirea mâinilor, doar cu ajutorul privirii, şi prin care se poate evita frauda la ATM-uri.

Membrii echipei de studenţi în anul al treilea de la Facultatea de Matematică-Informatică a Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca au participat la începutul lunii la un concurs de tip hackathon, un maraton de programare, în cadrul evenimentului tehnologic Techsylvania, unde au reuşit să dezvolte aplicaţia IT într-un interval de circa 18 ore.

Anca Davidel, care face parte din echipă, a povestit corespondentului MEDIAFAX că aplicaţia este o premieră pentru România, dar şi care sunt beneficiile acesteia pentru sistemele de securitate ale băncilor.

„Prin aplicaţia SecurEye ne adresăm sistemelor de securitate, începând cu ATM-urile băncilor, dar aceasta poate fi extinsă şi la sisteme de securitate a unor locuinţe. Aplicaţia noastră preia coordonatele la care se uită o persoană pe un ecran de la un dispozitiv de urmărire a privirii şi, în funcţie de imaginea pe care o vede aceasta, calculăm pe ce numere vrea să apese. O persoană care ajunge în faţa unui bancomat pentru a scoate banii priveşte ecranul pe care sunt cifrele, fixează cifrele codului PIN şi primeşte acceptul în sistem, fără a mai folosi mâinile. Este o aplicaţie prin care se evită frauda la ATM-uri, pentru că un eventual hoţ nu vede codul PIN tastat”, a explicat Anca.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax