Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CODUL RUTIER 2018: Depăşirea pe linia continuă ar putea deveni legală. Condiţiile

Publicat

Şoferii ar putea depăşi pe linie continuă, fără a risca să fie sancţionaţi de poliţie, în anumite situaţii, dacă un proiect legislativ va fi aprobat de Parlament. Reamintim că, în prezent, depăşirea pe linie continuă este sancţionată cu suspendarea carnetului de conducere pentru 30 de zile şi 9 puncte de amendă.

Potrivit proiectului depus la Senat, pentru modificarea Codului Rutier, şoferii care depăşesc pe linia continuă nu mai sunt sancţionaţi dacă, pe segmentul de drum respective vizibilitatea este de cel puţin de 20 de metri, iar lăţimea drumului este de cel puţin 7 metri.

„Prin manevra de depăşire se poate încălca marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, pentru depăşirea obstacolelor de orice natură, oprite, staţionate sau care se deplasează cu viteză foarte mică, doar dacă vizibilitatea asupra drumului este mai mare de 20 de metri, iar lăţimea drumului este de cel puţin 7 metri“, prevede proiectul.

Iniţiatorul, deputatul Mihai Weber, susţine că un conducător auto este sancţionat nediferenţiat pentru încălcarea marcajului continuu, fără a fi luate în considerare motivele care au determinat acţiunea. Mai mult, cadrul normativ în vigoare nu îndepărtează natura perturbatoare a obstacolului, ci îngreunează fluiditatea traficului rutier.

sursă: romaniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax