Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Codul Rutier: Șoferii care abuzează de claxon pot rămâne fără permis. Amenzi pentru bicicliștii fără sonerie

Publicat

coloana masini Șoferii care abuzează de claxon ar putea rămâne fără permis. Un grup de senatori și deputați propun modificare la Codul Rutier, iar în noile reglementări sunt vizați și bicicliștii care nu au sonerie dar și șoferii care parchează pe trotuar sau pe prima bandă.

În trafic ar putea fi mult mai linişte, dacă iniţiativa celor 40 de deputaţi şi senatori va fi aprobată. Aleşii vor schimbarea Codului Rutier, astfel încât şoferii care sunt prinşi claxonând abuziv să fie lăsaţi pe loc fără permis. Nu toţi semnatarii ştiu însă cum vor putea fi aplicate sancţiunile.

Pe de altă parte, polițiștii susțin că nu au cum să dovedească dacă a claxonat scurt sau să îi depisteze într-o intersecție.

Deşi iniţiatorii acestei propuneri legislative susţin că toate ideile lor vor duce la dispariţia şoferilor agresivi, senatorii nu au cerut până acum opinia Ministerului de Interne sau a Poliţiei Române.

O altă propunere de modificare a Codului Rutier e ca şoferii care parchează pe trotuar să fie nevoiţi să lase cel puţin doi metri liberi pentru pietoni. În practică, de abia se lasă un metru liber, cât prevede actuala lege. Dacă iniţiativa va fi votată, locurile de parcare din mai multe orașe se vor înjumătăţi.

Parlamentarii propun ca şoferii care parchează pe prima bandă să fie, de asemenea, sancţionaţi cu amendă şi între șase şi opt puncte de penalizare. Mai mult, aleşii vor să îi pedepsească şi pe bicicliştii care nu au sonerie. Sancţiunea, de 250 de lei, ar urma să crească de patru ori.

Proiectul de lege urmează să intre în dezbatere publică începând cu data de 1 februarie, după ce deputaţii şi aleşii se vor întoarce din vacanţa parlamentară.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax