Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Colectă în bisericile şi mănăstirile Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia pentru sinistraţii din Oltenia. Ajutoarele vor fi transportate în zonele afectate de inundaţii

Publicat

În preajma sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei va colecta prin intermediul tuturor bisericilor și mănăstirilor din județul Alba și Mureș produse neperisabile și apă pentru sinistrații din Oltenia.

În urma inundațiilor din această vară, 185 de localități din județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Olt și Teleorman au fost afectate de apă și peste 1000 de persoane au fost evacuate din locuințe. A fost un adevărat dezastru deoarece aproape 100 de locuințe au fost distruse, peste 2000 de case au fost inundate și peste 3500 de gospodării au fost distruse de furia apelor, transmit reprezentanţii asociaţiei. Cei care doresc să vină în sprijinul familiilor sinistrate pot să doneze la biserici și mănăstiri produse neperisabile (ulei, zahăr, făină, orez, conserve), apă plată și minerală, dar și produse de igienă și pături.

„Ne exprimăm speranţa că prin ajutorul oferit semenii noştri greu încercaţi de inundaţiile din sudul ţării vor depăşi momentele grele prin care trec. Să ne amintim în aceste zile de îndemnul Sfântului Apostol Pavel care, într-o situaţie similară, îi îndemna pe Corinteni: Fiecare să dea cum socoteşte cu inima sa, nu cu părere de rău sau cu silă, căci Dumnezeu iubeşte pe cel care dă cu voie bună. Şi Dumnezeu poate să înmulţească tot harul la voi ca având totdeauna toată îndestularea în toate, să prisosiţi spre tot lucrul bun,” a spus părintele Nicolae Călin Ignat, consilier social misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

Colecta se desfășoară cu binecuvântarea ÎPS Irineu, urmând ca produsele să fie adunate și transportate la Arhiepiscopia Craiova, Arhiepiscopia Râmnicului și Episcopia Slatinei și Romanaților pentru a fi distribuite ulterior familiilor sinistrate.

De asemenea, Patriarhia Română şi Televiziunea Română au iniţiat o campanie umanitară cu scopul ajutorării familiilor sinistrate din zonele afectate de inundaţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax