Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Colectarea gunoiului se reia în Alba Iulia. Primăria are la dispoziție 60 de zile să amenajeze o nouă stație de transfer

PublicatPreluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.


<p><script type="text/javascript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDEzNE0sMA=="></script></p>
Colectarea gunoiului în Alba Iulia va fi reluată în cursul zilei de luni, au declarat reprezentanții Primăriei municipiului. Gunoiul ridicat din oraș va fi dus în următoarele săptămâni tot la rampa provizorie de la Bărăbanț, iar, între timp, administrația locală caută o altă soluție pentru depozitarea resturilor menajere.

Totuși, transferul provizoriu la rampa de la Bărăbanț se va mai putea realiza doar 60 de zile, timp în care Primăria Alba Iulia trebuie să amenajeze o nouă stație de transfer. 

După ce autorizația de mediu a fost ridicată în 16 ianuarie de inspectorii gărzii de mediu și timp de mai multe zile gunoiul din oraș nu a mai fost ridicat, luni, 20 ianuarie, autorizația de funcționare a fost redată pentru rampa de la Bărăbanț.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Alba Iulia, năpădită de gunoaie. Autorizația de depozitare la platforma Bărăbanț, ridicată. Se caută soluții de urgență

”Până la găsirea unui nou amplasament pe care se va amenaja și autoriza o altă platformă de transfer a deșeurilor, operatorul de salubritate va folosi actuala locație.

Termenul limită pentru amenajarea noii stații de transfer este de 60 de zile. Sunt avute în vedere 3 posibile amplasamente (2 spații pe strada Gheorghe Șincai – zona stației de transformare și 1 spațiu pe strada Rogozului – zona stației de epurare).

Garda de Mediu a menționat în documentele de control care au dus la suspendarea activității Polaris M Holding SRL că există reclamații cu privire la modul de operare al actualei stații de transfer.

Pentru a clarifica această neconformitate în această dimineață a fost semnat un acord între Primăria municipiului Alba Iulia, Polaris M Holding SRL și Wagons Maintenance SRL pentru modul de gestionare al actualei platforme.

Totodată toate condiționările impuse de Garda de Mediu au fost îndeplinite, iar tot ce se mai așteaptă este documentul emis de Gardă în urma căruia Agenția pentru Protecția Mediului Alba va putea emite decizia de reluare a autorizației de mediu pentru Polaris M Holding SRL.

 Este vizibil că situația creată are un iz politic, având în vedere că în cei 5 ani de funcționare a stației de transfer doar în anii în care sunt alegeri se iau măsuri de suspendare a activității operatorului de salubritate.

Funcționarea stației de transfer de la Alba Iulia asigură existența serviciului de salubritate pentru 25% din populația județului. Jocurile electorale ale unor persoane vremelnic aflate în fruntea unor instituții fac din 100.000 de oameni victime colaterale ale dorinței de afirmare politică.

Cel mai important pentru mine este să lucrăm pentru oameni, să le oferim servicii de calitate, să găsim soluții pentru problemele lor, să asigurăm o administrate de calitate a comunității. Aceste șicane au un scop clar: creșterea vizibilității unor oameni politici în detrimentul interesului comunității.

Mi-am arătat toată bunăvoința și deschiderea și, personal, m-am implicat să putem relua furnizarea serviciului de salubritate nu doar pentru albaiulieni, ci pentru toți locuitorii celor 10 orașe și comune. Iau în considerare chiar acțiuni legale împotriva celor ce dovedesc rea-credință pentru găsirea dezamorsarea situației colectării gunoiului, a spus Voicu Paul, viceprimar cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia.

Gestionarea serviciilor de salubritate – colectare și depozitare a deșeurilor – a devenit o problemă la nivelul județului Alba din cauza anulării succesive a intrării în funcțiune a gropii conforme de la Galda.

O viitoare reluare a procedurilor de desemnare a unui operator nu poate garanta finalizarea cu succes a procedurilor de achiziție și intrarea în normalitate pe acest subiect. Incertitudinea colectării și depozitării deșeurilor va continua și nimeni nu poate garanta că peste un an sau un an și jumătate nu vom fi în același punct”, au transmis reprezentanții primăriei într-un comunicat de presă.

 

 

 


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, REȚINUTĂ de DNA. Ar fi luat mită 120.000 de lei și 10.000 de euro

Publicat

sorina pintea

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a intrat în vizorul procurorilor DNA, într-o anchetă privind fapte de corupție.  Potrivit unor surse, a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA. UPDATE: DNA a comunicat oficial sâmbătă că Sorina Pintea a fost reținută. ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

A crescut numărul persoanelor izolate la domiciliu în județul Alba. Măsuri de prevenire în contextul epidemiei COVID 19

Publicat

gripa laborator

În județul Alba sunt 138 de persoane care trebuie să respecte condiții de izolare la domiciliu, așa cum prevede protocolul dispus de Ministerul Sănătății, potrivit Direcției de Sănătate Publică Alba. Numărul acestora a crescut față de joi, când erau raportate 116 cazuri de monitorizare la domiciliu și față de vineri, când erau 133. Motivul este […]

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

VIDEO ȘTIREA TA: La un pas de accident. TIR pe contrasens, pe DN 14B, lângă Blaj

Publicat

La un pas de accident, pe DN14, între localitățile Cistei și Crăciunelu de Jos, lângă Blaj. Un șofer a reușit să evite impactul cu un TIR ce intrase riscant în depășire. Din imaginile transmise de un cititor Alba24 se poate vedea cum șoferul care circula regulamentar din sens opus încetinește și este nevoit să oprească […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Microbuz răsturnat peste calea ferată. Șoferul a fost rănit

Publicat

Un microbuz s-a răsturnat, sâmbătă dimineața, pe calea ferată, într-un accident rutier petrecut în localitatea Chețani, la limita județului Mureș cu Alba. Șoferul a scăpat cu răni ușoare. Autovehiculul a fost scos din șanțul de lângă calea ferată, cu ajutorul unei vole. Traficul feroviar a fost blocat temporar. foto: ISU Mureș

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate