Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Colegiul Militar din Alba Iulia în prag de Centenar: Expoziție de icoane pe sticlă și deschidere de Carte de Onoare Jubiliară

Publicat

afis militar

Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia organizează marţi, 29 octombrie 2019, începând cu ora 14.00, un ceremonial în cadrul căruia va deschide Cartea de Onoare Jubiliară – „100 de semnături” cu ocazia aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea liceului militar.

În această carte vor semna 100 de persoane care şi-au pus amprenta asupra activităţii colegiului militar. Cartea de onoare va fi deschisă de comandantul colegiului, colonel Marcel Domşa.

De asemenea, marți, de la ora 16.00, la Museikon va avea loc vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă „Fragila lume a sfinților”, lucrări semnate de elevii Colegiului care frecventează cursurile cercului de pictură de la Palatul Copiilor din Alba Iulia.

Legat de cartea de onoare, activitatea va fi urmată de un scurt ceremonial prin care Sala de conferinţe a colegiului va primi numele – „General locotenent Gheorghe Răbăcel”. General locotenent Gheorghe Răbăcel a fost comandant al colegiului militar albaiulian în perioada 1978-1988 şi a avut o contribuţie deosebită în perfecţionarea pregătirii corpului didactic, modernizarea procesului de învăţământ şi a bazei material-didactice dar şi în educarea elevilor militari în spiritul onoarei şi demnităţii militare.

În continuarea programului se va desfăşura Sesiunea de comunicări psihopedagogice şi metodice dedicată Centenarului colegiului militar. Invitat al acestei sesiuni de comunicări este Corneliu Buchholzer, absolvent al promoţiei 1945.

În aceeași zi,  elevii militari care frecventează cursurile cercului de pictură de la Palatul Copiilor din Alba Iulia, coordonaţi de profesor Noemi Kusztos, îşi vor prezenta lucrările în cadrul unei expoziţii care va fi găzduită de secţia Museikon a Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

Vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă „Fragila lume a sfinților” va avea loc marţi, 29 octombrie 2019, de la ora 16.00.

Lucrările cu specific transilvănean sunt replici ale unor icoane pe sticlă din colecția Museikon şi au fost realizate de elevii militari în anul şcolar 2018-2019, în cadrul unui interesant parteneriat educațional încheiat între Muzeul Naţional al Unirii prin secția Museikon, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” și Palatul Copiilor.

Expoziţia de icoane pe sticlă este inclusă în programul de manifestări dedicate sărbătoririi Centenarului Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax