Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia găzduieşte a X-a ediție a Atelierelor de creație literar-artistică ale elevilor și studenților militari

Publicat

Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia va găzdui, de vineri până luni, cea de-a X-a ediţie a „Atelierelor de creaţie literar-artistică ale elevilor şi studenţilor militari”. La activități vor participa elevi și studenți ai Școlilor Militare din Breaza, Câmpulung Moldovenesc, Sibiu și Pitești.

În perioada 28-31 martie, la Colegiul Liceal Militar „ Mihai Viteazul” din Alba Iulia, se vor desfășura atelierele de creație literar-artistică, din care fac parte atelierul de arte plastice, de lectură şi creaţie literară, atelierul de dansuri și cel de interpretare a cântecului popular.

De asemenea, o serie de activități vor avea loc și la Bucerdea Vinoasă, unde , sâmbătă și duminică, începând cu ora 10.00, va avea loc atelierul de „Conservare a tradițiilor populare”. În cadrul acestuia, se va viziona filmul documentar „Trăind cu tradițiile”, iar elevii și studenții vor putea participa la un workshop de meșteșuguri tradiționale (țesut, cusut, împletit), coordonat de Ana Maria Grigoruț, dar și  la unul de inscripții chirilice pe icoane, intitulat „Din slovele bunicilor” și coordonat de pr. Nicolae Badea.

La aceste întâlniri vor participa peste 100 de elevi și studenți de la Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” Breaza, Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu şi Şcoala Militară de Maiştri Militari „Basarab I” din Piteşti.

Prima ediţie a acestei activităţi a fost găzduită de Colegiul Militar din Alba Iulia și a continuat an de an, fiind găzduită, pe rând, de cele trei colegii militare din ţară.

Evenimentul este organizat de Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Regina Maria” din Alba Iulia şi Centrul de cultură „Augustin Bena”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax