Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Cîmpeni: Condiţii moderne de formare a tinerilor din Apuseni

Publicat

În urmă cu 49 de ani, un grup de oameni cu iniţiativă s-au gândit că tinerii din Munţii Apuseni au nevoie de o instituţie de învăţământ care să le ofere un mediu propice pentru a se forma şi a susţine o societate bazată pe principii corecte de viaţă. Astfel, în 1961 a luat fiinţă Colegiul Naţional ‘’Avram Iancu’’, din Cîmpeni.

La Colegiul Naţional ‘’Avram Iancu’’ studiază 760 de tineri, care sunt sprijiniţi de un grup de 46 de profesori. Colegiul Național ,, Avram Iancu’’ din Cîmpeni este una dintre cele mai moderne instituții de învățământ din Munții Apuseni. Unitatea de învățământ dispune de un sistem de supreveghere video pe holuri, în curtea școlii și în sala de sport. Pentru siguranța elevilor a fost instalat și un sistem de acces în clădire pe bază de cartelă. Totodată, printre sistemele tehnologice instalate există și un sistem radio cu ajutorul căruia sunt transmise informațiile necesare pentru elevi. Fiecare laborator de informatică dispune de cele mai moderne calculatoare și tehnologie în domeniu.

Toate sălile de curs au fost dotate în ultimii 4 ani cu ceea ce este necesar pentru ca orele de curs să se desfășoare în bune condiții- În fiecare sală există internet și videoproiector ce permite atât elevilor, cât și profesorilor să își prezinte materialele. Totodată, internatul, care are un număr de 50 de locuri, a fost modernizat și renovat, aici fiind cazați tinerii din Republica Moldova care vin în fiecare an în număr mare pentru a studia la Colegiul din Cîmpeni.

Primăria orașului Cîmpeni a contribuit la reabilitarea colegiului, primarul orașului, Ioan Călin Andreș precizând că pentru acest liceu s-au cheltuit în anul 2007 o sumă de 870.000 lei, costul total al cheltuielilor fiind estimat la 1.700.000 lei.

Unul dintre foştii elevi ai instituţiei de învăţământ ne-a explicat că „din liceu mi-am educat corectitudinea și perseverența, fapt care, alături de acumularea de cunoştinţe solide, mi-a permis, atât mie, cât şi altor colegi, să avem acces la continuarea studiilor în mari centre universitare din ţară”.

La sesiunea de Bacalaureat din 2011, la Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Cîmpeni au susţinut examen 186 de elevi. Dintre aceştia, 129 au promovat, cea mai mare notă fiind de 9,75.  Procentul de promovabilitate este de 69,35%.

Mădălina TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax