Connect with us
Publicitate

CUGIR

Colegiul Național David Prodan din Cugir și-a recâștigat prestigiul în instanță. A învins DEFINITIV Ministerul Educației

Publicat

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a dat dreptate unei instituții de învățământ din Alba, care a fost retrogradată de la colegiu național la liceu teoretic.

ICCJ a respins recursul Ministerului Educației și a hotărât anularea actului care a dus la schimbarea titlului Colegiului Național ”David Prodan” Cugir în cel de Liceul Teoretic ”David Prodan”. 

Mai mult, Ministerul Educației este bun de plată: 2.000 de lei cheltuieli de judecată.

Cea mai prestigioasă unitate de învățământ preuniversitar din Cugir fusese retrogradată în 2018 pentru că nu ar fi îndeplinit criteriul referitor la rata de promovare la examenul de bacalaureat peste media națională, cumulată (a celor două sesiuni anuale ale examenului), pe ultimii trei ani.

Reprezentanții instituției și primarul Adrian Teban, nu au acceptat însă decizia și au atacat-o în instanță, reușind să câștige definitiv.

Detalii soluţie: Respinge recursul formulat de pârâtul Ministerul Educaţiei şi Cercetării împotriva sentinţei civile nr. 637 din 22 octombrie 2019 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IX – a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat.

Obligă recurentul – pârât Ministerul Educaţiei şi Cercetării la plata sumei de 2000 lei, cu aplicarea art.451 Cod procedură civilă, reprezentând cheltuieli de judecată, către intimata – reclamantă Unitatea Administrativ Teritorială Oraş Cugir.

Definitivă. Pronunţată astăzi, 13 ianuarie 2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei” se arată în hotărârea instanței.

Precizările Colegiului ”David Prodan” din Cugir

”După cum bine vă amintiți, după lungi dezbateri, în anul 2018 școală noastră depunea la ISJ Alba dosarul pentru menținerea titlului de Colegiu Național, însă evaluarea acestuia nu s-a făcut conform Metodologiei în vigoare la momentul respectiv- metodologie care presupunea întocmirea unui portofoliu cu rezultatele obținute de către elevi și profesori în ultimii 4 ani școlari.

În ciuda faptului că am completat la acea vreme un dosar de peste 1.000 de pagini prin care am demonstrat negru pe alb rezultatele deosebite ale elevilor și cadrelor didactice, în urma cărora ni se acordase acel titlu, procedura de reconfirmare a titlului de Colegiu Național la nivel de țară a fost modificată pe parcursul desfășurării acesteia – pe scurt regulile au fost schimbate în timpul „jocului”- drept urmare, titlul ne-a fost retras cu toate că îndeplineam toate criteriile enunţate iniţial.

Considerând că am fost nedreptăţiti, împreună cu Primăria Orașului Cugir am contestat în instanță decizia Ministerului Educației Naționale iar procesul a fost câștigat de școala noastră în anul 2019 dar ministerul a făcut recurs iar termenul de judecată a fost stabilit abia în 2022.

Alaltăieri, după trei ani de așteptare, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a respins recursul Ministerului Educației și a hotărât anularea actului care a dus la schimbarea titlului din Colegiu Național în Liceu Teoretic, drept pentru care, ne putem numi din nou cu mândrie „Colegiul Național David Prodan” Cugir.

Am dori să le mulțumim pe această cale, tuturor celor care au crezut în noi, elevilor, părinților, persoanelor care ne-au susținut necondiționat și bineînțeles Primăriei Orașului Cugir, care a luptat cot la cot alături de noi. Reușita noastră de astăzi vă aparține în egală măsură” au transmis reprezentanții Colegiului.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 15.01.2022 at 21:04

    Bravo lor ! Şi referitor la David Prodan, este singura statuie din parc, care în urma lucrărilor de iluminare, nu se vede deloc, ci numai scrisul. Este singura personalitate din judeţ si este păcat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax