Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MÂINE: Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia sărbătoreşte 95 de ani de la înființare. Activități educative și decorarea drapelului de luptă

Publicat

colegiul alba 95 ani 1 La data de 1 noiembrie, Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia sărbătorește 95 de ani de la înființare. Ceremonialul aniversar va avea loc vineri, începând cu ora 10.00, în cadrul colegiului. Vor avea loc diferite activități, precum manifestări, întâlniri, sesiuni de comunicări, competiții, toate menite să cinstească memoria patronului spiritual, dar și bogăția tradițiilor generațiilor anterioare. La eveniment participă şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

Pe tot parcursul lunii octombrie, au avut loc întrecerile sportive interne la atletism, baschet, volei, handbal și tenis de masă, toate acestea în cadrul Cupei ”Mihai Viteazul”. Ecourile cântecului patriotic-ostășesc au fost în permanență pe platoul colegiului în cadrul concursului, devenit tradițional, sub numele ,,Instrucție cu cântec”.

De asemenea, toți elevii talentați au participat la concursul de grafică, desen și caricatură ,,Coala și penița” cu prima ediție în anul 1992, sub îndrumarea cunoscutului caricaturist Cristi Vecerdea Criv, absolventul Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, promoția 1978.

Sesiunea de referate și comunicări a elevilor și cea de comunicări științifice a cadrelor didactice și militare se va desfășura în săptămâna premergătoare aniversării.

„An de an, conținutul științific și forma de prezentare a lucrărilor a dovedit maturitate și pasiune în abordarea unor subiecte de interes general. Acest fapt certifică preocupările variate ale elevilor, preocupări care se regăsesc atât în disciplinele de învățământ cât și în domeniile comune acestora”, transmit reprezentanţii Colegiului.

În cadrul evenimentului un moment deosebit de important, va fi decorarea Drapelului de Luptă al colegiului cu Ordinul Virtutea Militară în Grad de Cavaler cu însemn pentru pace.

În aceeași zi, în intervalul 12.30-14.30 va avea loc activitatea de prezentare și promovare, Ziua Porților Deschise a Colegiului Militar Naţional „Mihai Viteazul”, la care s-au anunțat, până în prezent, aproximativ 300 de elevi de gimnaziu din județul Alba, interesați de frumoasa carieră în uniformă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax