Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia aniversează 104 ani de la înființare. Repere istorice

Publicat

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia aniversează 104 ani de la înființare. Instituția duce mai departe tradiţiile liceului militar înființat în anul 1919 la Târgu-Mureș. Cu o istorie de 104 ani, începută în „cuibul de șoimi de la Mureș”, colegiul militar a pregătit până în prezent peste 7.400 de absolvenţi, însumând 72 de promoții.

„Non scolae sed vitae discimus” – „Nu învățăm pentru școală, ci pentru viață”

„Activitatea colegiului este sinonimă cu performanța, pregătirea elevilor fiind confirmată de rezultatele de excepție obținute la examenul de Bacalaureat și admitere în academiile categoriilor de forțe ale Armatei.

Colegiul Militar din Alba Iulia, printre cele mai bune instituții de învățământ din țară

Performanțele elevilor poziționează an de an colegiul printre cele mai bune instituții de învățământ liceal militar și civil din țară, instituţia fiind recompensată cu patru titluri de „Şcoală Europeană”. Reușitele obținute până acum constituie temelia pe care se vor clădi noi realizări și împliniri.

Le urăm la mulți ani tuturor celor care și-au împletit destinul cu cel al colegiului militar, sub ocrotirea spirituală a marelui voievod Mihai Viteazul: elevilor care își clădesc viitorul în prezentul școlii noastre, celor care privesc cu nostalgie și dor în trecut și caută în suflet și în gând, anii de liceu, dascălilor, care prin muncă, răbdare și devotamentul pentru nobila profesie, cresc și educă tinerele generaţii și tuturor celor care se implică zi de zi pentru buna desfășurare a activității instructiv-educative!

Vivat Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul!”, au transmis reprezentanții instituției de învățământ, într-o postare pe pagina de facebook

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia aniversează 104 ani de la înființare: Repere istorice

  • Prin Înaltul Decret Regal nr. 3613, dat la Castelul Peleș de Regele Ferdinand I, la 23 septembrie 1919 s-a aprobat înființarea liceului militar la Târgu-Mureș;
  • În martie 1920, instituţia a primit denumirea Liceul Militar „Mihai Viteazul”;
  • La 1 septembrie 1940, în urma Dictatului de la Viena, liceul este strămutat temporar în garnizoana Timişoara. După doar 7 ani de activitate în Timişoara, din motive politice, liceul îşi încetează activitatea împreună cu celelalte licee militare din ţară;
  • În anul 1975, liceul şi-a reluat activitatea în garnizoana Alba Iulia sub denumirea de Liceul Militar „Mihai Viteazul”, devenind continuatorul tradiţiilor celui înfiinţat în anul 1919.
  • În 10 aprilie 2014, prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 3281/10.04.2014, Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” a obţinut, titlul de „Colegiu Național”, schimbându-și denumirea în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax