Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Colocviile de etnografie şi folclor “Gheorghe Pavelescu”, la a VIII-a ediţie

Publicat

Etnografi, etnologi şi folclorişti din mai multe judeţe vor participa, în acest sfârşit de săptămână, la Alba Iulia, la cea de-a VIII-a ediţie a Colocviilor de etnografie şi folclor “Gheorghe Pavelescu”. Manifestarea este organizată de Consiliul Judeţean Alba, în colaborare cu Centrul de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia şi Universitatea „1 Decembrie 1918”.

Specialiştii în etnologie şi folclor vor dezbate teme ca „Memoria ca arhivă culturală – Valorificări contemporane ale culturii tradiţionale”. În prima zi, va avea loc şi o expoziţie de carte şi obiecte meşteşugăreşti confecţionate de clasele de meşteşuguri tradiţionale ale Centrului de cultură „Augustin Bena”. Din program nu vor lipsi, tot în prima zi, lansările de carte: “Credinţa şi credinţele românilor”, Ion Blăjan – “Pe drumul cântecului şi Omul cu ochelari  negri”, Avram Cristea – “Recurs la tradiţie”, Daniela Floroian – “Valer Butură la 100 de ani” şi alte cărţi ale  participanţilor la colocviu.

Pentru ziua de duminică, 27 martie, sunt programate vizite la lăcaşe de cult din judeţ: Biserica „Sfinţii Brancoveni” din Alba Iulia, la Mănăstirea Rîmeţ, unde participanţii vor vizita vechea biserică şi muzeul, apoi Biserica episcopală din secolul XVI din Geoagiul de Sus (prima episcopie ortodoxă din Transilvania). Manifestările se vor încheia duminică după-amiază, la Căminul cultural din Stremţ, unde invitaţii vor fi întâmpinaţi de primarul comunei şi reprezentanţii Despărţământului ASTRA “Ioan Neagoe” Stremţ-Teiuş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax