Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comandament operaţional de iarnă la Prefectura Alba. Nu au fost cazuri de drumuri închise sau localități izolate

Publicat

Întrucât județul Alba a intrat de vineri sub atenționare de COD Galben de ninsori și viscol, la sediul Instituției Prefectului s-a constituit Comandamentul Operațional din care fac parte reprezentanţi ai structurilor cu atribuţii specifice în domeniu. Până sâmbătă dimineaţa, nu au fost cazuri de drumuri sau localități izolate.

În intervalul 18 ianuarie, ora 18.00, până 19 ianuarie, ora 15.00 județul Alba se află sub atenționare meteorologică COD Galben. Fenomenele vizate sunt ninsori, intensificări ale vântului, viscol, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20 l/mp în special în zona de munte, vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăşi 90 km/h în zona montană.

Pentru gestionarea situaţiilor specifice sezonului rece, în perioada 18 – 21 ianuarie s-a constituit la sediul Instituţiei Prefectului, Comandamentul Operaţional, din care fac parte reprezentanţi ai structurilor cu atribuţii specifice în domeniu.

În perioada 18 – 19 ianuarie vremea a fost în general închisă, cerul a fost mai mult noros şi pe arii extinse a nins. Vântul a suflat slab şi moderat cu intensificări izolate.

Straturile de zăpadă înregistrate sâmbătă dimineaţa erau de 3 cm la Alba Iulia, 4 cm la Sebeș, 5 cm Teiuș și 22 Arieșeni. Nu s-au înregistrat situaţii de drumuri blocate sau localităţi izolate. S-a acţionat cu 82 utilaje de la Secţia Drumuri Naţionale şi 46 de la Drumurile Judeţene pentru împrăştierea a 380 tone de nisip şi 88 tone de sare.

Nu s-au înregistrat întreruperi ale alimentării cu energie electrică, gaze sau telecomunicaţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax