Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Senatorul Nicolae Dobra propune desființarea comunelor care au sub 5000 de locuitori

Publicat

Foto:panoramico.com

Proiectul de lege care presupune comasarea comunelor sub 5.000 de locuitori, iniţiat de senatorul PD-L Nicolae Dobra, urmează să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor.
Nicolae Dobra a spus că o reorganizare administrativ-teritorială este necesară. Prin desfiinţarea unui număr semnificativ de primării, se reduce şi numărul de bugetari şi automat se reduc cheltuielile publice de personal. Totodată, fiind unităţi administrativ-teritoriale cu o suprafaţă mai mare şi mai mulţi locuitori, pot obţine mai uşor fonduri europene, precum şi faptul că e mai uşor să se facă un singur proiect de infrastructură, decât mai multe şi mai mici. Acesta a subliniat faptul că primăriile cu număr mic de locuitori sunt falimentare şi nu se mai justifică astfel existenţa lor.
În prezent, se mai fac mici retuşuri la formularea proiectului. Totodată, senatorul nu a ascuns faptul că acest proiect nu este agreat de mulţi politicieni, inclusiv din PD-L.
Dacă proiectul va trece de toate voturile din Parlament se va aplica începând din 2012, după alegerile locale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax