Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Comercianţi ambulanţi, sacţionaţi de oamenii legii. Vindeau ilegal parfumuri şi obiecte de uz casnic

Publicat

Jandarmii din Alba au luat la control, la sfârşitul săptămânii trecute, comercianţii ambulanţi care ofereau spre vânzare bunuri pentru care nu deţineau acte legale de provenienţă. Cinci tineri care vindeau parfumuri, oale şi alte obiecte de uz casnic s-au ales cu marfa confiscată şi cu avertisment scris.

Cei cinci au fost surprinşi de jandarmi, la sfârşitul săptămânii trecute, în municipiul Sebeş, respectiv localitatea Lancrăm, în timp ce ofereau spre vânzare mai multe bunuri materiale pentru care nu deţineau acte legale de provenienţă. Mai mult, nu au fost în măsură să prezinte documentele de certificare a faptului că activitatea de comerţ se desfăşura în conformitate cu prevederile legale.

Vânzătorii ambulanţi au fost identificaţi ca fiind Cosmin S. (26 de ani),  Silviu F. (23 de ani), Nicolae B. (23 de ani) – toţi din municipiul Sebeş,  Loredan I. (18 ani), din oraşul Însurăţei, judeţul Brăila şi N.M. (21 de ani), domiciliat în satul Ciuta, comuna Măgura, judeţul Buzău. Bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment scris şi au primit din partea jandarmilor recomandarea de a găsi modalităţi legale de obţinere a unor foloase materiale. Marfa găsită asupra lor a fost ridicată în vederea confiscării şi depusă în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba. Este vorba de 16 parfumuri, 19 oale de diferite dimensiuni, trei găleţi şi 3 lighene.

Pentru prevenirea acestor fapte, jandarmii reamintesc cetăţenilor că, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cei care desfăşoară activităţi de comerţ ambulant în alte locuri decât cele autorizate şi/sau nu pot dovedi provenienţa bunurilor riscă amenzi contravenţionale cuprinse între 1000 şi 1500 de lei şi confiscarea mărfurilor care au făcut obiectul faptelor de comerţ. Totodată, oamenii legii fac apel la cetăţeni să sesizeze la 112 actele de comerţ desfăşurate în afara cadrului legal şi îi asigură că vor acţiona prompt pentru eradicarea acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax