Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comercianți de etnobotanice din Alba, duși la DIICOT Hunedoara pentru audieri. Liderul grupării este albaiulianul Marian Mircea Ispas

Publicat

YouTube video

Oamenii legii au descins, marţi dimineață, la mai mulți vânzători de substanțe etnobotanice din Alba, Hunedoara, Cluj și București. Perchezițiile au fost organizate de DIICOT, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO).

Din primele informații,  au fost efectuate 25 de percheziții la comercianții de astfel de droguri ușoare, dar vânzătorii erau filați de mai multe zile. În Alba Iulia s-au desfăşurat patru percheziții, iar patru învinuiți au fost prezentați la audieri. Cele mai multe percheziții au avut loc în Hunedoara, astfel că suspecții vor fi transportați pentru a fi audiați la sediul DIICOT Hunedoara.

Potrivit procurorilor, învinuiții cumpărau aceste substanțe de pe internet, iar ulterior le comercializau către diferiți cumpărători. Până în prezent, au fost identificați aproximativ 20 de consumatori care, de asemenea, vor fi duși la audieri.

UPDATE: Substanțele etnobotanice erau aduse din Spania prin intermediul unei firme de curierat, iar, ulterior, comercializate în ţară, la prețuri între 15 lei și 50 de lei gramul. Un kilogram din aceste droguri era cumpărat din Spania cu sume între 3.000 și 4.000 de euro. La perchezițiile efectuate au fost descoperite 1.000 de pliculețe de etnobotanice, dar și alte 3 kilograme din acest tip de drog, 2.000 de euro, 80.000 de lei, aparate de porționat și un pistol cu aer comprimat.

Potrivit procurorilor, în total sunt vizate aproximativ 25 persoane care au fost duse la audieri la sediul DIICOT Hunedoara. Este vorba despre 16 persoane din Hunedoara, patru din Alba, cinci din Cluj și București. Cazul este instrumentat de DIICOT Hunedoara, iar perchezițiile sunt efectuate de către BCCO Alba împreună cu BCCO Hunedoara.

UPDATE 2: Potrivit șefului BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, liderul grupării infracționale destructurate este albaiulianul Mircea Marian Ispas care, în perioada iulie-octombrie 2012, ar fi adus drogurile din Spania, iar ulterior le-a comercializat unor dealeri din mai multe localități. În cadrul perchezițiilor au fost vizate două „magazine de vise” din București, unde erau vândute drogurile. Pe parcursul activităților investigativ-operative au fost interceptate mai multe transporturi ce conțineau colete cu substanțe interzise, fiind indisponibilizată cantitatea totală de 10 kilograme de etnobotanice. Cercetările au mai arătat că, doar în cursul anului 2012, membrii grupării ar fi aprovizionat piața neagră cu circa 80 de kilograme de substanțe.

Dintr-un singur kilogram de substanță erau porționate circa 4.000 de doze ambalate în plicuri sub diverse denumiri precum Ninja, Pure by Magic, Special Edision sau Bonsay Plant. Consumatorii erau în general tineri cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani.

Mircea Marian Ispas, în calitatea sa de lider al grupării, ar fi identificat surse de aprovizionare cu substanțe etnobotanice din străinătate, deplasându-se în străinătate și comercializând substanțele în regim en-gros. Din rețea ar fi făcut parte și sub-dealeri locali, care intrau în contact direct cu consumatorii.

Șeful BCCO mai menționează că membrii rețelei erau atât consumatori de etnobotanice, cât și de droguri, dependenți de consum, implicându-se inițial în traficul cu aceste substanțe pentru a-și asigura gratis consumul zilnic, dar și în scopul realizării de foloase materiale.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

12 Comentarii

12 Comentarii

  1. adi

    marți, 06.11.2012 at 21:10

    si cel in maieu de ce nu spui cum il cheama moderator

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 07.11.2012 at 00:01

      nu stim

  2. gogu

    miercuri, 07.11.2012 at 12:26

    Bravo DIICOT ati dat o palma la ****! :))

    • ASDFG

      miercuri, 07.11.2012 at 23:53

      au gresit facand asta,huh???*****…esti consumator?bravo!esti tare!lasa-i in pana mea sa isi faca treaba ca fac bine ce fac!

  3. andrei

    miercuri, 07.11.2012 at 12:40

    eh nu cum nu stiti cand el si-a spus numele in filmare

  4. marius

    miercuri, 07.11.2012 at 19:24

    buna seara! Daca binevoiti sa imi spuneti si mie cariu fapt se datoreaza lipsa sonorului in aceast format video? Exista la mine vreo neregula a computerului, sau este doar o simpa coincidenta ca doar acest clip este lipsit de sonor? Multumesc anticipat!

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 07.11.2012 at 19:34

      Nu are sonor

  5. marius

    miercuri, 07.11.2012 at 19:35

    asa a fost incarcata sa inteleg?

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 07.11.2012 at 20:35

      da, asa

  6. Pingback: Albaiulianul Mircea Ispas va petrece următoarele zile după gratii. Vezi cine sunt ceilalți traficanți de etnobotanice | Alba24

  7. Pingback: Traficanții de etnobotanice prinși de DIICOT, rămân în arest preventiv. Tribunalul Hunedoara le-a respins recursul | Alba24

  8. Pingback: Traficanții de etnobotenice albaiunieni prinși de DIICOT au fost trimiși în judecată. Primul termen a fost stabilit în 18 februarie | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax