Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comercianți de etnobotanice din Alba, duși la DIICOT Hunedoara pentru audieri. Liderul grupării este albaiulianul Marian Mircea Ispas


Publicat

Oamenii legii au descins, marţi dimineață, la mai mulți vânzători de substanțe etnobotanice din Alba, Hunedoara, Cluj și București. Perchezițiile au fost organizate de DIICOT, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO).

Din primele informații,  au fost efectuate 25 de percheziții la comercianții de astfel de droguri ușoare, dar vânzătorii erau filați de mai multe zile. În Alba Iulia s-au desfăşurat patru percheziții, iar patru învinuiți au fost prezentați la audieri. Cele mai multe percheziții au avut loc în Hunedoara, astfel că suspecții vor fi transportați pentru a fi audiați la sediul DIICOT Hunedoara.

Potrivit procurorilor, învinuiții cumpărau aceste substanțe de pe internet, iar ulterior le comercializau către diferiți cumpărători. Până în prezent, au fost identificați aproximativ 20 de consumatori care, de asemenea, vor fi duși la audieri.

UPDATE: Substanțele etnobotanice erau aduse din Spania prin intermediul unei firme de curierat, iar, ulterior, comercializate în ţară, la prețuri între 15 lei și 50 de lei gramul. Un kilogram din aceste droguri era cumpărat din Spania cu sume între 3.000 și 4.000 de euro. La perchezițiile efectuate au fost descoperite 1.000 de pliculețe de etnobotanice, dar și alte 3 kilograme din acest tip de drog, 2.000 de euro, 80.000 de lei, aparate de porționat și un pistol cu aer comprimat.

Potrivit procurorilor, în total sunt vizate aproximativ 25 persoane care au fost duse la audieri la sediul DIICOT Hunedoara. Este vorba despre 16 persoane din Hunedoara, patru din Alba, cinci din Cluj și București. Cazul este instrumentat de DIICOT Hunedoara, iar perchezițiile sunt efectuate de către BCCO Alba împreună cu BCCO Hunedoara.

UPDATE 2: Potrivit șefului BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, liderul grupării infracționale destructurate este albaiulianul Mircea Marian Ispas care, în perioada iulie-octombrie 2012, ar fi adus drogurile din Spania, iar ulterior le-a comercializat unor dealeri din mai multe localități. În cadrul perchezițiilor au fost vizate două „magazine de vise” din București, unde erau vândute drogurile. Pe parcursul activităților investigativ-operative au fost interceptate mai multe transporturi ce conțineau colete cu substanțe interzise, fiind indisponibilizată cantitatea totală de 10 kilograme de etnobotanice. Cercetările au mai arătat că, doar în cursul anului 2012, membrii grupării ar fi aprovizionat piața neagră cu circa 80 de kilograme de substanțe.

Dintr-un singur kilogram de substanță erau porționate circa 4.000 de doze ambalate în plicuri sub diverse denumiri precum Ninja, Pure by Magic, Special Edision sau Bonsay Plant. Consumatorii erau în general tineri cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani.

Mircea Marian Ispas, în calitatea sa de lider al grupării, ar fi identificat surse de aprovizionare cu substanțe etnobotanice din străinătate, deplasându-se în străinătate și comercializând substanțele în regim en-gros. Din rețea ar fi făcut parte și sub-dealeri locali, care intrau în contact direct cu consumatorii.

Șeful BCCO mai menționează că membrii rețelei erau atât consumatori de etnobotanice, cât și de droguri, dependenți de consum, implicându-se inițial în traficul cu aceste substanțe pentru a-și asigura gratis consumul zilnic, dar și în scopul realizării de foloase materiale.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

12 Comentarii

12 Comments

 1. adi

  marți, 06.11.2012 at 21:10

  si cel in maieu de ce nu spui cum il cheama moderator

  • moderatorul de serviciu

   miercuri, 07.11.2012 at 00:01

   nu stim

 2. gogu

  miercuri, 07.11.2012 at 12:26

  Bravo DIICOT ati dat o palma la ****! :))

  • ASDFG

   miercuri, 07.11.2012 at 23:53

   au gresit facand asta,huh???*****…esti consumator?bravo!esti tare!lasa-i in pana mea sa isi faca treaba ca fac bine ce fac!

 3. andrei

  miercuri, 07.11.2012 at 12:40

  eh nu cum nu stiti cand el si-a spus numele in filmare

 4. marius

  miercuri, 07.11.2012 at 19:24

  buna seara! Daca binevoiti sa imi spuneti si mie cariu fapt se datoreaza lipsa sonorului in aceast format video? Exista la mine vreo neregula a computerului, sau este doar o simpa coincidenta ca doar acest clip este lipsit de sonor? Multumesc anticipat!

  • moderatorul de serviciu

   miercuri, 07.11.2012 at 19:34

   Nu are sonor

 5. marius

  miercuri, 07.11.2012 at 19:35

  asa a fost incarcata sa inteleg?

  • moderatorul de serviciu

   miercuri, 07.11.2012 at 20:35

   da, asa

 6. Pingback: Albaiulianul Mircea Ispas va petrece următoarele zile după gratii. Vezi cine sunt ceilalți traficanți de etnobotanice | Alba24

 7. Pingback: Traficanții de etnobotanice prinși de DIICOT, rămân în arest preventiv. Tribunalul Hunedoara le-a respins recursul | Alba24

 8. Pingback: Traficanții de etnobotenice albaiunieni prinși de DIICOT au fost trimiși în judecată. Primul termen a fost stabilit în 18 februarie | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ludovic Orban și Viktor Orban vor inaugura un tronson de autostradă de 5 kilometri, între Biharia și Borș

Publicat

marcaj rutier autostrada Decea

Șoferii din România vor putea circula, până la finalul anului, pe 40,5 kilometri noi de autostradă, promite CNAIR. Este vorba, de fapt, de trei tronsoane de drum care ar urma să fie date în folosință. Cel mai scurt dintre ele, între Biharia și Borș, în lungime de 5 kilometri, va fi inaugurat de premierii României și Ungariei, Ludovic Orban și Viktor Orban.

Tronsonul Biharia – Borș face parte din Autostrada Transilvania, cea a cărei construcție a început în 2004. Bucata de drum de mare viteză are cca. 5,5 kilometri și a costat 134 de milioane de lei, fără TVA.

„În acest moment se fac demersurile la nivel de Guvern între cele două state pentru deschiderea punctului vamal de la Borș, așa numit Borș 2, atât pentru turism cât și pentru trafic de marfă. Există câte 10 benzi pe fiecare sens în punctul de frontieră. Deschiderea estimată este data de 4 septembrie în prezența premierilor celor două țări”, a explicat Ovidiu Barbier, director general adjunct în CNAIR.

Ar urma să fie deschis, tot în septembrie, și tronsonul de 18 kilometri dintre Chețani și Iernut al aceleiași Autostrăzi Transilvania.

„Vorbim la stadiul de așternere a asfaltului pe nodul de la Chețani, pe descărcarea autostrăzii Iernut – Chețani, care este la stadiul fizic de 99,5%”, a mai precizat Ovidiu Barbier.

Pe Autostrada A10, Sebeș – Turda, două tronsoane au termen de finalizare anul acesta. Însă dintre acestea, cel mai probabil va fi gata unul singur, de 17 kilometri, între Sebeș și Alba Iulia.

Vezi și FOTO: Peste 100 de utilaje mobilizate pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Antreprenorul, monitorizat de CNAIR

Anul trecut, în România au fost inaugurați 43 de kilometri de autostradă, pe traseul Lugoj – Deva.

sursa: digi24.ro

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

În weekend: ”Stagiunea cu Skepsis 2020” continuă cu spectacole în aer liber, la Alba Iulia. Reguli pentru spectatori

Publicat

Proiectul cultural ”Stagiunea cu Skepsis 2020”, propus de compania de teatru Skepsis, continuă cu o serie de weekenduri cu spectacole în aer liber, la Alba Iulia.  

Sâmbătă, 15 august, începând cu ora 20:00, în curtea interioară a Palatului Apor, vă invităm la o seară având ca temă „Năzbâtiile lui Arlechino”. Seara este dedicată Comediei dell Arte – un gen specific care a marcat începuturile teatrului ca artă în Italia, în perioada Renașterii, cunoscând o largă notorietate. Prin ritmul susținut, personajele tipologice și pline de farmec, prin intrigile simple și umorul direct, Comedia dell Arte reușește mereu să genereze bună dispoziție și veselie în inimile tuturor. În cadrul mai multor episoade, ne vom reîntâlni cu câteva personaje principale ale genului, precum Arlechino, Pantalone, Colombina, prinse în eternul joc al puterii și autorității stăpânului pus în dificultate de istețimea servitorilor.

Duminică, 16 august, de la ora 20:00, tot în curtea interioară a Palatului Apor, vă provocăm la un salt în timp și vă propunem o seară dedicată teatrului contemporan, având ca temă „Oameni la limită” și în care se vor aborda câteva texte scurte de Matei Vișniec, un grup de episoade care abordează tematici diferite, precum umanitatea, războiul, supraviețuirea, toate într-o notă ironică cu accente fine de umor. Trecutul și prezentul, sacrificiul și lașitatea, instinctul și conștiința se întrepătrund și se joacă la granița dintre lumină și întuneric.

Accesul publicului este gratuit la toate spectacolele, fiind restrâns de limitele spațiului de desfășurare și regulie de distanțare socială care vor permite participarea unui număr de maxim 60-80 spectatori/spectacol. În cazul vremii nefavorabile, spectacolele vor fi anulate. Noutăți și detalii despre activități pot fi urmărite pe pagina facebook a Organizatorului https://www.facebook.com/skepsis2002/

Spectacolele sunt prezentate în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2020 – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis dezvoltă colaborări artistice cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Pentru siguranța publicului și buna desfășurare a evenimentului, organizatorul va respecta următoarele reglementări:

Zona va fi delimitată având căi de acces clar identificate și separate pentru public (intrarea în zona de activități doar pe poarta principală a Palatului Apor – ieșirea exclusiv prin spatele Palatului Apor).

La căile de acces vor fi amplasate dispozitive cu substanțe dezinfectante pentru mâini cu posibilitate de utilizare gratuită.

Fiecare cale de acces va fi controlată și operată de către organizatori prin personal de securitate sau voluntari car vor purta mănuși și măști.

Locurile pentru spectatori vor fi marcate vizibil și vor fi amplasare scaune.

Accesul publicului se va face în urma verificării stării de sănătate prin măsurarea temperaturii cu termometru non-contact, efectuarea triajului observațional și dezinfectarea mâinilor.

Purtarea măștilor de protecție care să acopere nasul și gura este obligatorie pe toată durata evenimentului.

Accesul în spațiul de evenimente se va face cu respectarea distanțării sociale de 1,5 m între persoane.

Nu se permite consumul de alimente sau băutură în locație înafară de băuturi ambalate în recipiente individuale cu capac, fără paie de unică folosință.

Persoanele care refuză aceste condiții nu vor avea acces în spațiul de eveniment. Înainte de derularea evenimentului scaunele vor fi dezinfectate cu substanțe biocide avizate.

La fiecare cale de acces vor fi amplasate pubele cu capac pentru produse nepermise în zona de eveniment, iar la ieșire pentru aruncarea măștilor de protecție.

Evenimentul nu va avea o durată mai mare de 4 ore consecutive/zi.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Peste 100 de utilaje mobilizate pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Antreprenorul, monitorizat de CNAIR

Publicat

Peste 100 de utilaje au fost mobilizate în această perioadă de constructorul lotului 1 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, între Sebeș și Alba Iulia. CNAIR recunoaște că fără o mobilizare exemplară a antreprenorului la execuția structurilor de la nodul Sebeș și nodul Alba Iulia Nord, porțiunea de autostradă nu va putea fi deschisă traficului până la data anunțată de 30 noiembrie 2020. 

Potrivit ultimei raportări a CNAIR, stadiul fizic al lucrărilor pe lotul 1 este de 89,5 %. Antreprenorul este monitorizat constant în șantier de către echipe mixte CNAIR SA și DRDP Cluj, au mai precizat reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 

„Avansează lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș Turda. Constructorul a mobilizat în această perioadă peste 100 de utilaje pentru a asigura un ritm bun al lucrărilor”, au transmis reprezentanții CNAIR, miercuri, după o vizită pe șantier.

Stadiul lucrărilor pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, între Lancrăm și Sântimbru 

Lungime: 17 kilometri (km 0+000 – 17+000)

Antreprenor: Asocierea Impresa Pizzarotti & C Spa Pomponio Construcții SRL

Valoare proiect: 541,73 milioane lei, fără TVA

Data începerii: 2 decembrie 2014

Data finalizării: 30 noiembrie 2020

Stadiu fizic actual: 89,50 %

Stadiu financiar actual: 80,03%

Probleme: Slaba mobilizare a antreprenorului – nu se lucrează într-un ritm satisfăcător la structurile aferente nodului Sebeș (unde nu există probleme tehnice legate de relocările de utilități). Fără o mobilizare exemplară a antreprenorului la execuția structurilor de la nodul Sebeș și nodul Alba Iulia Nord, nu se va putea atinge obiectivul de finalizare a construcției la data de 30 noiembrie 2020.

Antreprenorul este monitorizat constant în șantier de către echipe mixte CNAIR SA și DRDP Cluj, la data prezentei înregistrându-se o intensificare a activității în șantier.

O altă problemă semnalată de CNAIR a fost relocarea liniei electrice LEA 110 KV, zona nod rutier Alba Iulia Nord.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă Bogdan Lazăr, ALDE Alba: Galacticii și galaxiile din capul unora cu aere de primar! (P)

Publicat

”În ultima perioadă tind să cred că cei care se străduiesc să posteze în numele unui ilustru edil ce se chinuie să umple urmele pașilor lui Hava chiar au luat în serios un pamflet și vor să zboare pe Marte. Promisiunile curg cu nemiluita și cele 24 de ore ale unei zile se dovedesc prea puține pentru a le cuprinde pe toate.

Sute de tone de pietriș pe tot atâtea sute de km de “drum” urban, străzi pe care nici măcar “umbra lui Mircea” nu a trecut vreodată, astăzi în plină campanie “sunt prinse” în marea asfaltare (evident, pe hârtie). Dar cel mai trist este modul josnic în care cei care au lăsat sportul din Alba să moară, acum pozează în marii lui salvatori!

Mai rămâne să ni se spună că Messi sau Ronaldo și-au dat acordul să evolueze pe stadionul din Cetate și le-au rezolvat pe toate… Curg banii gârlă: pe măști, pe pavaje și, mai nou, pe Stadionul Cetate! Ani de zile sportul a fost în moarte clinică iar atletismul, halterele, boxul, luptele, înotul sau tenisul de masă au fost subfinanțate și lăsate să moară de la un ciclu electoral la altul… Asta după ce au înmormântat cu totul fotbalul albaiulian.

Iar acum, făuritorii de cuvinte și slalomiștii printre stele visează că dacă vor arunca în derivă cu 400.000 de lei în FC Unirea totul se va trezi la viață. Trebuie să o recunoaștem: a fost un vis frumos pe care l-am trăit în toată realitatea lui. Promovarea FC Unirea în prima ligă a fost o imensă bucurie și ar fi trebuit să fie un imbold uriaș. Din păcate, și atunci ca și acum s-a ratat totul. Atunci era timpul perfect ca Primăria Alba Iulia și CJ Alba (ambele conduse de exact aceiași oameni ca și acum) să aibă o strategie pentru a menține vie performanța, pentru a pregăti noi și noi generații de sportivi de palmares.

Este clar pentru toți că astăzi, nu mai putem menține vie decât speranța unei schimbări reale, însă nu la FC Unirea. Ci acolo de unde au plecat toate problemele sportului din Alba Iulia! La Primăria unde săracul Paul este legat de alții cu lanțuri de scaunul de primar pentru a nu fi smuls de electoratul dezamăgit, precum oarecând pomii din Custozza… Cei isteți vor înțelege aluzia!”, a declarat Bogdan Lazăr, candidatul ALDE Alba, pentru Primăria Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate