Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comercianţi din zona Tudor Vladimirescu din Alba Iulia reclamă că le scad afacerile din cauza parcării cu plată. Propuneri

Publicat

parcare vladimirescu goala După ce au suportat mai bine de un an şantier în faţa sediilor pentru a fi modernizată zona Tudor Vladimirescu din Alba Iulia şi a avea acces la locaţie „la standarde”, comercianţi cu afaceri în apropierea parcării cu plată recent inaugurate şi totodată controversate reclamă că nici după terminarea lucrărilor situaţia nu s-a îmbunătăţit. Dimpotrivă, susţin că scăderile înregistrate în activitate se menţin, astfel că solicită sprijin de la administraţia locală şi vin şi cu soluţii. Se alătură astfel unor demersuri venite şi din partea locatarilor.

Vezi şi Regulamentul pentru PARCAREA cu PLATĂ din centrul oraşului Alba Iulia: Prefectura cere modificări, după ce locatarii au reclamat taxa prea mare

O sesizare de acest fel este înregistrată la Primăria Alba Iulia şi intră în discuţie în şedinţa Consiliului Local din 20 noiembrie. Este semnată de administratorul unui restaurant de pe strada Tudor Vladimirescu, aflat în dreptul parcării cu plată. În adresa respectivă, administratorul relatează că în perioada amenajării parcării „care promitea foarte mult”, lucrări demarate în urmă cu peste un an, activitatea restaurantului a cunoscut o scădere semnificativă, iar unitatea a reuşit „cu mari dificultăţi” să facă faţă cheltuielilor impuse. Sperau ca situaţia să se rezolve, iar activitatea să se redreseze odată cu punerea în funcţiune a parcării, în cadrul proiectului mai amplu de modernizare a zonei, care ar fi trebuit să o facă şi mai atractivă pentru clienţi.

Însă, potrivit sursei citate, restaurantul „se află în aceeaşi situaţie, deoarece locurile din parcare sunt tot timpul neocupate, în schimb zona din spatele unităţii niastre se află parcate sute de autoturisme, inclusiv blocând accesul de serviciu şi aprovizionare în restaurant”. Administratorul precizează că nu ştie cărui fapt se datorează această situaţie: „tarifului practicat (n.r. pentru parcare), comodităţii şoferilor autoturismelor, problemelor legate de plată sau defectării regulate a barierelor de acces”, însă vine cu o propunere.

Solicită acces liber în parcare „măcar după ora 17.00”, în aşa fel încât să existe condiţii pentru redresarea activităţii şi implicit pentru „achitarea la timp a tuturor cheltuielilor, inclusiv taxelor şi impozitelor către bugetul local şi central”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. lunetistul

    sâmbătă, 14.11.2015 at 19:42

    Degeaba se tot discuta in sedinta CL ca nu este vointa administrativa.Se constata ca primarului Hava ii place aceasta parcare goala si care nu se uzeaza.Se dovedeste faptul ca oricata incapatanare are administratia locala sa tina parcarea cu plata,incapatanarea soferilor de.asi parca masinile in acel spatiu,este si mai mare. In concluzie primarul Hava ar trebui sa inceapa sa faca diferenta dintre prostie si incapatanare. Este o parcare inutila,sau mai bine spus aproape inexistenta,provocand doar disconfort in toata zona. Asa stie primaria sa gestioneze o situatie,cu impotenta.

    • Ion

      duminică, 15.11.2015 at 09:46

      Foarte bine face primaria ca nu mai da voie la parcarre dupa bunul plac.Vrem mai multe zone astfel reglementate si atunci vom vedea si cum vin bani la bugetul local, si cum se va parca civilizat. Nu sunt soferii stapanii orasului. Este primul pas spre civilizatie. dar soferii albaiulieni se incapataneaza sa nu-l faca. CORECT!

  2. Obiectiv

    duminică, 15.11.2015 at 09:13

    Pai daca tot vrea doamna de la restaurant sa ii vina clientii sa faca o reducere de 1 sau 2 lei la pentru parcare la nota de plata. Oricum restaurantul a decazut mult la calitatea serviciilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax