Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comercianții din Cetatea Alba Carolina nu renunță la trăsuri. Cum își vor plăti chiriile de mii de euro

Publicat

Doar 24 de ore mai au de stat în Cetatea Alba Carolina trăsurile pentru care nu s-au semnat contractele de închiriere, după licitația sinucigașă de la începutul lunii mai. O parte dintre cei care au participat și au câștigat licitația și-au semnat respectivele contracte, chiar dacă sumele pe care le vor avea de plătit sunt de-a dreptul halucinante. 7.000 de euro și 6.000 de euro, sume exorbitante având în vedere că la respectivele trăsuri se vând doar băuturi, iar unele dintre aceste firme au înregistrat anul trecut o cifră de afaceri mai mică decât chiria pe care o vor avea de plătit.

La aceste sume, până și organizatorii licitației se gândeau că vor rămâne nesemnate cele mai multe dintre contracte și se va organiza o nouă procedură. Se pare că s-au înșelat, pentru că înainte cu 24 de ore să le expire termenul de ședere în Cetate, majoritatea câștigătorilor s-au prezentat pentru semnarea contractelor.

Totuși, cei cu terase, care au și cele mai mari chirii, par să nu aibă probleme în ceea ce privește plata acestora, deoarece, potrivit unor surse, companiile mari i-ar ajuta pe aceștia, atât timp cât există exclusivitate cu diferite branduri de băutură.

În același timp, contractele nu vor fi de 12 luni, ci de 6 luni, începând cu luna aprilie și până în septembrie, când se termină sezonul. Având în vedere că numărul turiștilor este tot mai mare și că anul acesta Alba Iulia va fi cel mai vizitat oraș din România, și vânzările vor crește, cu siguranță.

De ce s-a ajuns la aceste prețuri care concurează și cel mai probabil le și bat pe cele din marile capitale europene?

Licitaţia a fost organizată în data de 3 mai pentru închirierea spațului – 12 mp, pe care să fie amplasate 9 trăsuri de epocă folosite pentru comerţ alimentar, 4 trăsuri de epocă pentru artizanat, dar şi a 6 tonete mobile.

Au participat toți cei care au avut, timp de cinci ani, astfel de trăsuri și, cum era de așteptat, şi câțiva doritori din afara orașului, care după spusele oamenilor au fost cei care au urcat prețurile, crezând că „aici e miere”.

Pentru a nu-și pierde locul pe care deja au amplasate trăsurile, oamenii au licitat se pare că până au uitat de ei, asta deși li s-a tras atenția că este vorba de comerț ambulant, pe un spațiu de 12 mp și că pentru terase vor plăti în plus, în jur de 80 de bani pe mp/zi, asta în conduțiile în care se declară suprafaţa totală.

Așa s-a ajuns la chirii extrem de mari.

Cele 4 trăsuri pentru activitate de comerţ artizanal, pentru care s-a început licitația de la 120 de euro, au fost adjudecate la următoarele preţuri:  730 de euro/ lună;  2.100 de euro/ lună;  1500 de euro/lună; 2.700 de euro/lună.

Trăsurile destinate alimentației publice, pentru care liciația a început de la 500 de euro pe lună, s-au licitat la sume de 7.000 de euro/lună, 6.020 de euro/lună, 6.250 de euro/lună și 2.820 de euro/lună.

Un comerciant, care plătește de exemplu 6.000 de euro pe lună pe chirie, plus o terasă de 50 mp pentru care ar mai avea de plătit în jur de 300 de euro, ar trebui să facă doar PROFIT zilnic de 1.000 de lei, și asta doar pentru chirie fără a mai pune la socoteală angajații, alte facturi sau taxele la stat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Hamti damti

    miercuri, 09.05.2018 at 23:08

    Succes Hava.astia s banii pentru senzorii aia destepti din parcariile de pe bulevard. Sunt curios cine o sa mai ramana cu terasa acolo…..

  2. Elena

    joi, 10.05.2018 at 08:35

    Săracii comercianți din Cetatea Alba Carolina. Chiar mă gândeam oare cine îi
    ține în brațe de nici unul nu dă bon fiscal, când vin alții străini, aia dau și ai noștri nu.
    LEGEA IARĂȘI NU SE APLICA PENTRU TOATĂ LUMEA!!!!!!!!!!

    CE FACE FISCUL? DOARME IN CARUȚE, MAI MANANCA UN KURTOS (gata ca nu mai este caruta)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax