Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comerț „negru” cu pocnitori în piețe: Peste 600 de articole pirotehnice confiscate de polițiști și cinci persoane riscă pedepse cu închisoare

Publicat

petarde

Cu aproximativ două săptămâni înainte de Revelion, comerțul ilegal cu pocnitori, petarde, artificii este în plină desfășurare. 640 produse pirotehnice au fost confiscate de poliţişti vineri, iar cinci persoane, dintre care doi minori, sunt cercetați pentru operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, și riscă pedepse cu închisoare.

În data de 13.12.2013, orele 15,00, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba – Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase în colaborare cu specialişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale – Grupa Pirotehnică, în baza unui plan de acţiune privind comercializarea si utilizarea articolelor pirotehnice au efectuat controale în pieţele din municipiul Alba Iulia.

În urma acestora, în piaţa agroalimentară din Cartierul Cetate, au fost identificate trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 48 de ani, toţi domiciliaţi în municipiul Alba Iulia, judeţul Alba, care aveau asupra lor şi ofereau spre vânzare articole pirotehnice (420 de pocnitori din categoria I, Mini 1 Shot), fără a fi autorizaţi de către ITM Alba şi organele de poliţie conform Legii 126/1995.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă pedepsită de art.37, alin. 3, din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, care prevede că „orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an”.

Tot vineri, în jurul orei 20:45, o patrulă mixtă formată dintr-un poliţist de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş şi un jandarm din cadrul Secţiei de Jandarmi Sebeş, aflaţi în executarea serviciului de menţinere a ordinii şi liniştii publice au identificat doi minori de 13 şi respectiv 14 ani, ambii din municipiul Sebeş, care aveau asupra lor cantitatea de 220 bucăţi articole pirotehnice.

Toate cele 220 produse pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 37 alin. 3 din Legea nr. 126/1995, „Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Anonymous.AB89

    sâmbătă, 14.12.2013 at 17:16

    In fiecare an se vine petarde si artifici la negru in piata cetate chiar la minori !

    Si HAVA stie asta dar inchide ochii , stiti de ce ? la alegeri tagani care vand petarde il voteaza si le da cate 100 ron la fiecare ! am vazut cu ochi mei !

    Si politia (arme si muniti ) care vin la control se inteleg bine cu ei .. ii baga in masini le da banii si artifici si le da drumu , rar lea confiscat si cand lea confiscat nau trecut pe acte tot ceau confiscat , mai grav au printre politisti pile ce ii suna innainte sa fie control ! sa mai am incredere in politie si politiceni ?
    Nu mai zic ce scandal fac ei si cum se tan dupa oameni casa le vada si mizerie !

    Ar trebui sa vine sa stea policisti si presa casa isi faca treaba politia !
    Nu Tigani sunt de vina ca vand ! Politia ca nu isi face treab si ia mita cea de toate zilele !

  2. antonescu

    duminică, 15.12.2013 at 15:21

    Daca intr-adevar ar vrea, politia ar putea stopa vanzarea pirotehnicelor. Ar putea incepe cu o vizita in blocul Turturica, unde tiganii si puradeii lor se distreaza la maxim aruncand petarde in nestire. Acu’ sa vedem cat o sa lasati comentariul asta si ce substantive va „deranjeaza”: politie, tigani sau puradei?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax