Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cometa Crăciunului trece pe lângă Terra, la cea mai mică distanţă înregistrată timp de mai multe secole

Publicat

cometa

Se apropie de Terra la cea mai mică distanță înregistrată timp de secole la rând şi trece pe lângă Pământ duminică seară. Este vorba despre Cometa Crăciunului, de culoare verde, care orbitează planeta Jupiter și Soarele.

Corpul ceresc are o nuanță verzuie și o mișcare neobișnuită pentru un o cometă. Este formată mai ales din gaz, a explicat Tony Farnham, cercetător al Universității din Maryland: „Are un nucleu solid de un kilometru în mijloc, iar gazul o  înconjoară pe sute de mii de mile împrejur”. De asemenea, emite mai multă apă decât alte astfel de corpuri cerești. 

Cometa 46P/Wirtanen, după omul de știință Carl Wirtanen, cel care a descoperit-o în anul 1948, trece pe lângă Pământ o dată la 5,4 ani, scrie The New York Times. De această dată se va situa la o distanță de 7,1 milioane mile de Terra, de 30 de ori mai departe decât Luna, explică NASA.

Este mai luminoasă decât alte comete. Va fi vizibilă începând de duminică seara, pentru mai multe săptămâni la rând. Vor trece însă sute de mii de ani până când Cometa Crăciunului se va apropia la fel de mult de Terra.

Cometa va fi vizibilă în toată Emisfera Nordică, inclusiv România, chiar și cu ochiul liber, în zonele cu poluare luminoasă redusă.

sursa: digi24.ro

sursa foto: earthsky.org

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax