Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comisar UE despre pașaportul COVID național: Riscul este să fie un număr mare de documente care nu pot fi verificate

Publicat

Un oficial european avertizează asupra riscurilor ce ar putea apărea dacă se aplică pașapoarte COVID naționale, la nivelul țărilor membre ale Uniunii Europene, și nu un sistem unitar UE.

Uniunea va rămâne cu o mulțime de sisteme disparate și ineficiente, mai ales dacă aceste inițiative vor duce la eșecul sistemul unificat propus în UE, avertizează acesta.

Uniunea Europeană intenționează să lanseze certificatul digital verde, care ar permite turiștilor să călătorească liber în vacanțe în această vară, însă discuțiile nu s-au încheiat încă în ce privește costurile și confidențialitatea informațiilor, dar și alte aspecte tehnice.

„Dacă ne putem pune de acord în această privință pe partea politică, atunci și soluția tehnică va fi gata la timp. Dacă nu, riscăm să avem fragmentare de-a lungul Europei, cu o serie de soluții naționale incompatibile”, a spus comisarul UE pentru justiție, Didier Reynders, potrivit digi24.ro.

„Riscul este să avem un număr mare de documente care nu pot fi citite și verificate în alte state-membre. Riscăm să ne confruntăm cu probleme legate de documente falsificate, iar dacă acest lucru se întâmplă vom avea și o răspândire mai greu de controlat a virusului și o pierdere a încrederii cetățenilor”, a spus acesta în Parlamentul European.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax