Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Comisarii ANPC nu vor mai avea voie să-și ia telefoanele mobile la controale. Măsuri pentru prevenirea faptelor de corupție

Publicat

Pentru a fi limitate orice posibilităţi de exercitare a unor presiuni exterioare şi a preveni eventuale acuzaţii de lipsă de integritate, comisarii ANPC îşi vor lăsa la birou telefoanele mobile pe toată durata acţiunilor de amploare, anunţă ANPC.

Comunicarea pe teren, în interiorul grupului de control, va fi asigurată cu ajutorul a 20 de staţii de emisie-recepţie performante, achiziţionate special pentru aceste operaţiuni, precizează instituţia, într-un comunicat.

Pentru a pune în aplicare strategia internă de integritate şi combatere a corupţiei, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a efectuat toate demersurile necesare pentru implementarea procedurii de control în cazul acţiunilor de control de mare impact, potrivit sursei citate.

Măsuri pentru prevenirea tentativelor de avertizare a firmelor despre controale

Frecvenţa de comunicaţii folosită va fi una protejată şi sigură, astfel încât coordonatorii acţiunilor şi comisarii prezenţi pe teren vor putea comunica în cel mai sigur mod cu putinţă, fiind astfel exclusă posibilitatea oricărei tentative de avertizare anticipată a operatorilor economici sau de corupere a angajaţilor ANPC.

„Dat fiind că pregătim acţiuni de anvergură, această achiziţie ne va pune la adăpost de orice fel de suspiciune. Suntem convinşi că toţi colegii înţeleg raţionamentul funcţionării acestei proceduri şi sunt solidari cu lupta pentru integritate şi combatere a corupţiei.

Facem aceste eforturi pentru că ne dorim o abordare unitară, demonstrarea fermităţii şi certitudinea verticalităţii colegilor noştri”, spune Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

sursă: Mediafax

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax