Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comisarii CJPC Alba au controlat service-uri auto, vulcanizări, magazine alimentare şi unităţi de alimentaţie publică. Amenzi de zeci de mii de lei

Publicat

Comisariatul judeţean pentru Protecţia Consumatorului Alba

Comisarii de la Protecţia Cosumatorului din Alba au dat, în aprilie, amenzi de 93.250 lei şi au încasat din sancţiuni şi executări silite sume de 24.250 lei, ce au fost virate la bugetul de stat. De asemenea, au cercetat 52 de reclamaţii ale consumatorilor.

Din totalul sesizărilor, 28 au fost concluzionate ca fiind neîntemeiate.

Controalele derulate luna trecută au vizat unităţile de alimentaţie publică şi magazine alimentare în mediul rural şi urban. De asemenea, reprezentanţii CJPC Alba au urmărit respectarea drepturilor consumatorilor la serviciile de vulcanizare.

De asemenea, comisarii au mai derulat verificări în cazul produselor lactate şi de panificaţie destinate elevilor şi preşcolarilor, modul de afişare a preţurilor, de etichetare, prezentare, publicitate şi comercializare a peştelui,  preparatelor şi conservelor din peşte, a cărnii preambalate, ouălor şi vopselelor de ouă, ciocolată şi produse din cacao, tablete şi figurine pe bază de cacao şi grasimi vegetale, produse de patiserie (cozonac, pască, chec, fursecuri), vin. Au mai controlat modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea și modul de etichetare a produselor textile şi privind protecția consumatorilor la service-urile auto cu identificarea pieselor auto contrafăcute (control comun cu organele abilitate).

În total, au fost efectuate 290 de acţiuni de control, în urma cărora au fost întocmite 155 procese verbale de constatare a contravenţiei. Din acestea, 75 au vizat nereguli la produse alimentare, 33 la produse nealimentare, 18 la servicii nealimentare şi 29 alte segmente.

Valoarea totală a produselor si serviciilor neconforme controlate este de 55.100,65 lei, iar a celor extracomunitare, de 19.811,46 lei. Restul mărfurilor depistate cu abateri au fost oprite temporar de la comercializare şi s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate, oprite definitiv de la comercializare şi eliminate din circuitul consumului.

Pentru abaterile de la prevederile legale în domeniul protecţiei consumatorilor s-a dispus operatorilor economici şi sistarea temporară a prestării serviciilor (servicii alimentare, nealimentare, financiare) şi s-au stabilit măsuri specifice de remediere a deficienţelor sau de intrare în legalitate.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax