Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comisarul european Corina Crețu: Autostrada Sibiu-Pitești are finanțare, dar nu are acord de mediu

Publicat

Comisarul european Corina Crețu a spus că Autostrada Sibiu-Pitești are finanțarea asigurată, dar a fost scoasă la licitație fără acord de mediu.

„Sibiu-Piteşti are finanţarea asigurată. Este în faza studiului de  fezabilitate. În decembrie când am vorbit cu ministrul transporturior de atunci se dăduse drumul la licitaţie pentru tronsoanele 1 şi 5, dar fără acordul de mediu, şi l-am avertizat pe domnul ministru că există riscuri” a declarat Crețu.

Comisarul european a oferit și o strategie autorităților din România: să trimită de trei ori mai multe proiecte ca valoare estimată de absorbţie, adică la trei euro proiecte iniţiate să poată încasa un euro.

„O să vorbesc  şi cu ministrul de finanţe; am văzut că în alte ţări pentru un euro investiţii de la UE se programează 3 euro proiecte tocmai pentru ca dacă din diverse motive se blochează să fie atraşi totuşi banii. Proiectele de transport se blochează uşor din diverse motive –  de achiziţii publice, probleme de mediu. Dacă se blochează unul se merge pe partea cealaltă. Să mergem cu proiecte în paralel”.
P

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax