Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comisarul european Dacian Cioloș a vorbit despre „Identități locale, identități europene”, la Festivalul „Dilema Veche” de la Alba Iulia

Publicat

În cadrul secțiunii „conferințe/dezbateri”, la Festivalul „Dilema Veche” s-a discutat sâmbătă despre „Identități locale, identități europene”, eveniment ce l-a avut ca invitat special pe comisarul european pe probleme de agricultură, Dacian Cioloș. Alături de el, la conferință au participat Eric Maurice, Iulia Badea Guéritée, Petre Iancu și Cristian Ghinea, moderatorul discuției. Conferința a avut loc sâmbătă, 31 august, începând cu ora 17.00, în Amfiteatrul A9 de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Evoluția identității naționale în contextul mondial globalizării și în special în cadrul Uniunii Europene, modul în care ideea de cetățenie se dezvoltă de la un nivel local-național la unul european, momentele din istorie în care gândirea națională a început să se îndrepte în direcții europene sau imaginea României în contextul identității europene, acestea sunt doar câteva dintre subiectele pe care invitații le-au dezbătut în intervențiile lor.

La conferință au participat oficialități locale, primari din mai multe localități din Alba, dar și fermieri, persoane interesate de agricultură și de problematica europeană.

„Eu nu mi-am pus niciodată problema dacă trebuie să fac ceva ca să fiu european. Mă simt european. Sau dacă ar trebui să aleg între a fi european și a fi român. Cred că prea mult ne punem întrebarea cum se vede România de la Bruxelles, ce mai zic europenii despre noi. Cred că ne punem mult prea mult întrebarea ce cred ceilalți despre noi și nu ne întrebăm suficient ce credem noi despre noi, cum proiectăm noi imaginea noastră. Atâta timp cât noi nu avem încredere în noi, acolo unde suntem, în toată lumea, că suntem europeni, nu are rost să așteptăm să ne spună ceilalți acest lucru. Din punctul meu de vedere, eu pot să spun că îmi asum cu naturalețe această poziție de european, desigur, în numele României. Eu zic că cu identitatea cu care am mers în Comisia Europeană pot să iau decizii fără să renunț la ceea ce sunt”, a spus Dacian Cioloș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax