Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Comisarul şef Ciprian Miron, fost adjunct la Poliţia Alba Iulia, numit în funcția de adjunct la IGPR

Publicat

Comisarul şef de poliţie Adrian Ciprian Miron (41 de ani) a fost împuternicit să exercite funcţia de adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției Române. Anterior, a fost adjunct la IPJ Cluj, inspector şef la IPJ Cluj, dar şi adjunct la Poliţia Alba.

“Echipa de conducere a Inspectoratului General al Poliției Române a fost completată pentru eficientizarea actului managerial.

La propunerea șefului Poliției Române, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a semnat astăzi actele administrative pentru împuternicirea în funcțiile de adjuncți ai inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției Române ale chestorului de poliție Victor Wili Apreutesei și comisarului șef de poliție Ciprian Miron.

Comisarul șef de poliție Ciprian Miron a ocupat până în prezent funcția de adjunct al Inspectorului șef al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj. Anterior, domnul Miron a ocupat funcții de execuție și de conducere în cadrul Poliției Române, a fost atașat de afaceri interne în Statele Unite ale Americii și a absolvit, în anul 2009, cursurile Academiei FBI din Quantico, Virginia.

Chestorul de poliție Victor Wili Apreutesei a ocupat până în prezent funcția de Director al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor, structură a Poliției Române care a realizat și coordonat proiecte importante la nivel național și internațional, în domenii de prevenire a infracționalității”, transmite MAI.

Ciprian Miron are o experienţă de 18 ani în structuri MAI şi a fost cinci ani ataşat de Afaceri Interne la Ambasada României în SUA. De asemenea, acum şase ani, era singurul poliţist român selecţionat pentru a participa la cursurile Academiei FBI din statul american Virginia.

A fost adjunct la Poliţia Municipiului Alba Iulia timp de patru ani, în perioada 2006-2010.

A absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti în anul 2000 şi ulterior un master în ştiinţe penale şi criminalistică. Şi-a început cariera în acelaşi an, ca ofiţer judiciarist la Poliţia Municipiului Alba Iulia. În 2001, a devenit ofiţer la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, unde a activat aproape cinci ani.

În aprilie 2006, a preluat funcţia de adjunct al Poliţiei Municipiului Alba Iulia şi după patru ani a devenit reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne al României, în SUA, în urma participării la cursurile de specializare FBI. În 2010, avea 17 cursuri de specializare în străinătate. Tot atunci, a fost singurul poliţist român selecţionat pentru a participa în 2009 la cursurile Academiei FBI din statul american Virginia. La Quantico s-a specializat în tehnici investigative, managementul situaţiilor de criză şi conflictelor, relaţia cu mass-media.

În 2015 s-a întors în România şi a fost repartizat la Poliţia Municipiului Cluj-Napoca, pe funcţia de şef al Secţiei 2 şi ulterior al Secţiei 1. În mai puţin de un an, a ajuns adjunct al şefului Poliţiei din Cluj-Napoca şi peste alte două luni a urcat pe funcţia de şef la aceeaşi instituţie.

Apoi a devenit inspector şef la IPJ Cluj şi ulterior adjunct la IPJ Cluj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate