Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comisarul şef Ciprian Miron, fost adjunct la Poliţia Alba Iulia, noul şef al Poliţiei Capitalei

Publicat

ciprian miron

Comisarul şef de poliţie Ciprian Miron, fost adjunct al Poliţiei Alba Iulia, a fost împuternicit şef al Direcţiei Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB). Funcţia a devenit de același nivel ierarhic cu cea de adjunct al inspectorului general al IGPR, pe care comisarul-şef o avea anterior. Modificările au fost făcute prin ordin al ministrului MAI, în contextul în care DGPMB va avea rol principal în pregătirea și gestionarea eficientă din punct de vedere al asigurării ordinii și siguranței publice pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către România.

“Având în vedere că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București este unitatea din cadrul Poliției Române căreia îi va reveni rolul principal în pregătirea și gestionarea eficientă din punct de vedere al asigurării ordinii și siguranței publice în contextul preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, la nivelul acestei instituții s-au decis unele măsuri pentru ridicarea capacității operaționale.

În continuarea procesului de modificare a structurii organizatorice, anunțată de către Inspectorul General al Poliției Române, începând cu data de 10 decembrie, propunerea de reorganizare a unității a fost aprobată, iar funcția de șef al Poliției Capitalei a fost transformată, fiind la același nivel ierarhic cu cea de adjunct al inspectorului general al IGPR.

Astfel, cu aceeași dată prin ordin al ministrului afacerilor interne, a fost împuternicit, în funcția de director general al DGPMB, pe o perioadă de maximum 6 luni, comisarul-șef de poliție Adrian-Ciprian Miron, care până în prezent a deținut funcția de inspector general adjunct al IGPR.

În consecință, chestor de poliție Mihai Marius Voicu, director general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a fost eliberat din funcție și pus la dispoziția DGPMB pe o perioadă de 6 luni.

Totodată, pe lângă modificările structurale, pentru acoperirea deficitului existent și buna funcționare, Poliția Capitalei va beneficia și de suplimentarea numărului de posturi și, implicit, de creșterea numărului de polițiști care se vor încadra în unitățile de poliție pe tot parcursul anului, pe măsură ce vor absolvi instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Modificările urmăresc obținerea de eficiență și calitate sporite în activitate, descentralizarea deciziei, dinamizarea proceselor interne și creșterea gradului de specializare pentru anumite segmente de activitate, astfel încât să se asigure un răspuns instituțional optim la realitățile și evoluțiile sociale, iar Poliția Română să își îndeplinească în mod eficient misiunea de garant al siguranței comunității”, transmite IGPR, într-un comunicat de presă.

Comisarul şef de poliţie Adrian Ciprian Miron (41 de ani) are o experienţă de 18 ani în structuri MAI şi a fost cinci ani ataşat de Afaceri Interne la Ambasada României în SUA. De asemenea, acum şase ani, era singurul poliţist român selecţionat pentru a participa la cursurile Academiei FBI din statul american Virginia.

A fost adjunct la Poliţia Municipiului Alba Iulia timp de patru ani, în perioada 2006-2010.

A absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti în anul 2000 şi în 2006 Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, master, specializarea ştiinţe penale şi criminalistică.

Şi-a început cariera în 2000, ca ofiţer la Biroul Poliţia Judiciară – Poliţia Municipiului Alba Iulia. În 2001, a devenit ofiţer la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, unde a activat aproape cinci ani. În perioada 2005-2006, a fost ofiţer specialist în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

În aprilie 2006, a preluat funcţia de adjunct al Poliţiei Municipiului Alba Iulia şi după patru ani a devenit ataşat de afaceri interne la Ambasada României în SUA, în urma participării la cursurile de specializare FBI. În 2010, avea 17 cursuri de specializare în străinătate. Tot atunci, a fost singurul poliţist român selecţionat pentru a participa în 2009 la cursurile Academiei FBI din statul american Virginia. La Quantico s-a specializat în tehnici investigative, managementul situaţiilor de criză şi conflictelor, relaţia cu mass-media.

În 2015 s-a întors în România şi a fost repartizat la Poliţia Municipiului Cluj-Napoca, pe funcţia de şef al Secţiei 2 şi ulterior al Secţiei 1. În mai puţin de un an, a ajuns adjunct al şefului Poliţiei din Cluj-Napoca şi peste alte două luni a urcat pe funcţia de şef al aceleiaşi instituţii.

Apoi a devenit inspector şef la IPJ Cluj şi ulterior adjunct la IPJ Cluj.

În martie 2018 a fost împuternicit să exercite funcţia de adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției Române, iar pe 10 decembrie a devenit împuternicit în funcţia de şef al Poliţiei Capitalei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax