Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comisia Europeană a autorizat versiunea actualizată a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Pfizer-BioNTech

Publicat

Arhivă foto

Comisia Europeană a anunțat că a autorizat versiunea actualizată a vaccinului dezvoltat de alianța Pfizer-BioNTech împotriva bolii COVID-19, potrivit unui comunicat al agenției de presă DPA.

Aceasta reprezintă a treia actualizare a vaccinului Comirnaty, menită să combată noile variante ale virusului SARS-CoV-2, inclusiv subvarianta XBB.1.5.

Autorizația acoperă acum toate categoriile de vârstă, de la adulți la copii și chiar bebeluși cu vârste peste șase luni.

O soluție în lupta cu variantele emergente

Această actualizare vine într-un moment critic, deoarece variantele noi ale virusului continuă să apară.

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a salutat această autorizare, subliniind importanța adaptării vaccinului pentru a face față variantelor emergente și răspândite ale COVID-19.

Creșterea cazurilor de COVID-19 în Europa

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a semnalat în cel mai recent buletin că numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească în Europa, deși ratele de infectare rămân încă relativ scăzute.

Acest lucru sugerează că virusul va continua să circule în paralel cu gripa sezonieră în lunile următoare de toamnă și iarnă.

Stella Kyriakides a subliniat necesitatea pregătirii pentru această perioadă și a îndemnat la luarea măsurilor adecvate pentru a gestiona simultan ambele amenințări.

Accelerarea procedurii de autorizare

Procedura de autorizare a acestei actualizări a fost accelerată pentru a permite statelor membre ale Uniunii Europene să se pregătească mai bine pentru campaniile lor de vaccinare viitoare. Comisarul european pentru Sănătate a subliniat importanța unei abordări proactive în gestionarea pandemiei și adaptarea constantă la noile circumstanțe.

BioNTech, compania germană din spatele acestui vaccin revoluționar, a devenit cunoscută pe plan internațional pentru tehnologia sa inovatoare cu ARN mesager.

În parteneriat cu Pfizer, au furnizat peste 2,6 miliarde de doze ale vaccinului lor împotriva COVID-19 în întreaga lume în 2021.

Cu toate acestea, numărul dozelor furnizate a scăzut la aproximativ 2 miliarde în 2022, pe măsură ce pandemia a evoluat și s-au făcut eforturi pentru a face față noilor provocări.

Autorizarea actualizării vaccinului Comirnaty reprezintă un pas important în eforturile continue de a ține pasul cu pandemia și de a proteja sănătatea publică în fața noilor amenințări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    marți, 05.09.2023 at 15:12

    încă mai găsiþi fraieri ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax