Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comisia Europeană a cerut României să transpună în lege normele UE privind recunoașterea calificării profesionale

Publicat

comisia europeana România este înştiinţată de către Comisia Europeană să transpună în legislaţia naţională normele UE privind recunoașterea calificărilor profesionale.

CE a trimis, joi, avize motivate Letoniei și României pentru a transpune în legislațiile naționale Directiva 2013/55/UE privind recunoașterea calificărilor profesionale.

Directiva 2013/55/UE a intrat în vigoare la data de 17 ianuarie 2014 și prevede un sistem modern al UE de recunoaștere a calificărilor profesionale care simplifică și face mai rapidă recunoașterea calificărilor profesionale dintr-o altă țară și care garantează respectarea cerințelor țării gazdă, conform agerpres.ro

Directiva trebuia să fie transpusă în legislația națională până la 18 ianuarie 2016. Cu toate acestea, Letonia și România încă nu au comunicat Comisiei transpunerea sa completă.

Letonia și România au acum la dispoziție două luni pentru a notifica Comisiei transpunerea completă a directivei, iar în caz contrar, Comisia poate decide sa le aducă în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax